INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Xavi Hernandez vs. Zinedine Zidane » Cei doi antrenori, puși față în față: 7 înfrângeri în 6 luni vs. 7 înfrângeri după 3 trofee

Zinedine Zidane vs. Xavi Hernandez // foto: Guliver/gettyimages
Zinedine Zidane vs. Xavi Hernandez // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 25 aprilie 2022 18:39 / Actualizat luni, 25 aprilie 2022 20:09

Duminică seara, Barcelona condusă de Xavi Hernandez a pierdut cu Rayo Vallecano, 0-1. A fost a 7-a înfrângere „blaugrana” cu Xavi la cârmă, una care a condus la comparații cu Zinedine Zidane, fostul „principal” de la Real Madrid.

Xavi Hernandez și Zinedine Zidane. Doi foști mari mijlocași, ambii aflați în situația de a le prelua pe Barcelona, respectiv Real Madrid, în momente delicate.

În acest context, era inevitabil ca fanii celor două echipe să îi compare pe Xavi și Zidane.

Xavi Hernandez a preluat-o pe Barcelona în noiembrie 2021, cu echipa aflată într-un moment prost după mandatul lui Ronald Koeman. Zinedine Zidane o preluase pentru prima dată pe Real Madrid în ianuarie 2016, după un mandat scurt și deloc strălucitor al lui Rafael Benitez.

Steaua și-a pregătit deja strategia anti-Becali » Cum vrea să blocheze stadionul pentru FCSB - CFR Cluj
FCSB
Steaua și-a pregătit deja strategia anti-Becali » Cum vrea să blocheze stadionul pentru FCSB - CFR Cluj

Xavi vs. Zidane » Cei doi antrenori, comparați după primele 6 luni ale lui Xavi la Barcelona 

Duminică seara, după ce Barcelona a fost învinsă de Rayo Vallecano pe teren propriu, au început să apară comparații între Xavi Hernandez și Zinedine Zidane.

Xavi a ajuns la 7 înfrângeri pe banca Barcelonei în 32 de meciuri, în vreme ce Zidane câștigase deja 3 trofee alături de Real Madrid în momentul în care a atins borna de 7 partide pierdute.

De altfel, primul mandat al lui Zizou pe banca lui Real Madrid, ianuarie 2016 - mai 2018, a fost incredibil: 105 victorii, 28 de egaluri și doar 16 înfrângeri. A 7-a înfrângere a madrilenilor cu Zidane pe bancă a venit la un an și 4 luni de când acesta preluase echipa!

Dacă Zinedine Zidane a câștigat Champions League în primul său sezon ca antrenor al lui Real Madrid, Xavi Hernandez a ratat mai multe obiective. Sub bagheta sa, Barcelona a fost eliminată din grupele Champions League, ulterior din sferturile Europa League, și a ajuns la 15 puncte în spatele „los blancos” în campionat, deși a preluat echipa la -10.

În total, Zinedine Zidane a cucerit 11 trofee alături de Real Madrid, printre care 3 Ligi ale Campionilor și două campionate. Xavi Hernandez, de 6 luni pe banca Barcelonei, mai are de așteptat pentru primul trofeu.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Guardiola are probleme mari înaintea turului cu Real Madrid: „Un adevărat sudoku” + ce surpriză pregătește

Semnele de întrebare ale lui Carlo Ancelotti înaintea derby-ului cu Manchester City » Doi titulari sunt incerți pentru meciul cu campioana Angliei

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
magic4ever
magic4ever  •  26 Aprilie 2022, 11:41

Zidane a fost de 10 ori mai mare ca jucator decat Xavi si ca antrenor este de 1000000 peste Xavi care in maxim un an o sa fie demis de la Barcelona si se reintoarce la arabi...Koeman era antrenor pe langa Xavi,dar nu a avut lot asa bun...

michael
michael  •  26 Aprilie 2022, 10:33

Inutilă și nerelevantă această comparație!! Xavi a venit ca antrenor la Barca de doar câteva luni, iar Zidane are ani buni de antrenorat!! Despre ce vorbim??

terranovaaa
terranovaaa  •  25 Aprilie 2022, 21:18
Postat de Dragos Gavrilescu pe 25 Aprilie 2022, 20:24

lotul barcei luat de xavi (ciurucuri) vs. lotul lui zidane - in orice moment in care a condus a avut lot stelar. greu de facut aceasta comparatie cand xavi are culturisti de la wolves, iar zidane avea baloane de aur in echipa. dupa "era messi" potopul, de-abia au lot de top 5 in primera. si sa fim seriosi barca nu a fost niciodata la nivelul lui real exceptia fiind "era messi" si cateva episoade pasagere in trecut. pana la messi barca avea parca doar o cupa a campionilor, iar real avea vreo 5-6 parca. si au tinut pasul cat de cat. deci cam greu sa faci o asemenea comparatie chiar si ca institutie a fotbalului. real a fost mai mereu peste barca. (ps. simpatizez cu barca, nu am de ce sa umflu real)

Barca avea 1 CL iar Realul 9 dar ai dreptate.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează