INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII 2017

Competiția nedorită » La fel ca în Brazilia: fanii gabonezi critică investițiile pentru Cupa Africii

Președintele Ali Bongo (dreapta), țanțoș la inaugurarea Stade d'Oyem (20.000 de locuri) // Foto: AFP
Președintele Ali Bongo (dreapta), țanțoș la inaugurarea Stade d'Oyem (20.000 de locuri) // Foto: AFP

Articol de - Publicat sambata, 14 ianuarie 2017 00:00

Fanii gabonezi critică investițiile făcute în stadioane de regimul Ali Bongo, în condițiile în care economia suferă, dar ”Panterele” speră să detensioneze atmosfera.

Cupa Africii pe Națiuni 2017 începe azi în Gabon, într-un climat foarte tensionat. Meciul de la ora 18:00 cu Guineea Bissau trece în plan secundar pentru fanii care mai degrabă ar boicota turneul.

"Nu ne pasă de CAN. De ce să cheltuiești atâția bani pentru a construi stadioane, când economia merge așa de prost?", se revoltă unul dintre suporterii "Panterelor", angajat la o societate privată.

Există și destule probleme logistice, deși președintele Ali Bongo, reales în august după un scrutin controversat, asigură că organizarea nu va suferi. Totuși, arenele din Oyem și Port-Gentil abia au fost inaugurate și starea gazoanelor e dubioasă.

L'Equipe scrie că "o firmă franceză s-a oferit să rezolve defecțiunile la sistemul de drenaj". Portarul gabonez, Didier Ovono, speră ca rezultatele echipei să detensioneze atmosfera: "Politicienii și-au jucat meciul lor, acum este rândul nostru".

2este numărul marilor echipe absente de la CAN 2017, Nigeria și Africa de Sud

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează