INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT VILANOVA

Copiii lui Tito Vilanova i-au emoţionat profund pe jucătorii Barcei la despărţirea de fostul antrenor, decedat la 45 de ani: "Tata nu m-a învăţat cum să trăiesc fără el"

Adria (dreapta), băiatul lui Tito,
alături de mama sa Montse și sora
Carlota, e consolat de arhiepiscopul
Barcelonei, Lluis Martinez Sistach Foto: Reuters
Adria (dreapta), băiatul lui Tito, alături de mama sa Montse și sora Carlota, e consolat de arhiepiscopul Barcelonei, Lluis Martinez Sistach Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 30 aprilie 2014 00:00 / Actualizat marti, 29 aprilie 2014 19:43

Fiul lui Vilanova, în vîrstă de 17 ani, o mare speranţă a academiei La Masia, a spus: "Vei fi îngerul meu păzitor. Voi lupta pînă la capăt, aşa cum m-ai sfătuit, cu înţelepciune, putere şi curaj"

Vineri, Tito Vilanova a închis ochii. Doi ani şi jumătate rezistase într-o luptă teribilă cu cancerul, antrenase Barca un sezon deşi era bolnav, o pregătise şi de la 6.162 kilometri distanţă, de la New York, unde făcea un tratament agresiv de chimioterapie, iar la final, în iunie 2013, cîştigase titlul în Primera cu un record de 100 de puncte.

Luni a fost ultima zi de doliu la Barcelona. Iar seara, la ceremonia de adio, cuvintele lui Adria şi ale Carlotei, copiii lui Tito, de 17 şi 19 ani, i-au impresionat pe jucătorii blaugrana în catedrala catalană.

"A fost prima mea dragoste"
"Tata era eroul nostru, modelul nostru şi prima mea dragoste, dragoste pe care o simţeam cînd nici nu ştiam ce înseamnă. Dragostea cea mai frumoasă şi necondiţionată a unui tată îndrăgostit de copiii lui", a spus Carlota în lacrimi, adăugînd: "Un singur lucru a uitat să mă înveţe tata în aceşti 19 ani fantastici. Cum să trăiesc fără el".

Apoi, emoţionată, a încheiat: "Ieri, cînd i-am adus cenuşa acasă, nu puteam înţelege cum cineva atît de mare poate încăpea într-o urnă atît de mică. Dar adevărul e că tata nu era acolo. Tata e viu în sufletul meu şi în sufletul celor care l-au iubit. Şi niciodată nu ne va părăsi".


"Cel mai frumos cadou pe care mi l-a dăruit viaţa au fost aceşti 17 ani alături de tatăl meu"
Adria Vilanova, băiatul lui Tito

"Dintre toate lucrurile învăţate de la tata, cel mai important este că viaţa e prea scurtă pentru a fi nefericit"
Carlota Vilanova, fata lui Tito

1.500 de persoane au asistat la catedrala din Barcelona la ultima ceremonie în memoria lui Tito Vilanova

52.999 de oameni l-au omagiat pe fostul antrenor al Barcei sîmbătă şi duminică la stadionul Camp Nou


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  30 Aprilie 2014, 09:49

Odinneste-te-n pace , suflet ales !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează