INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Copilul care separă "cocoşii" » Un băieţel de 5 ani a oprit o ceartă violentă între antrenorul lui şi arbitru

El e fotbalistul momentului: Alejandro, copilul care stopează violenţa
El e fotbalistul momentului: Alejandro, copilul care stopează violenţa

Articol de - Publicat miercuri, 15 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 14 mai 2013 20:25

Micul Alejandro a apărut între cei doi adulţi, împingîndu-i cu mînuţele şi strigînd cît putea de tare: "Ajunge! Opriţi-vă! Stop!".

Într-un fotbal care a atins punctul culminant al violenţei, un copil de numai 5 ani ne dă o lecţie imposibil de uitat.

În week-end, un meci de pitici jucat în Spania, între Las Palmas şi Union Viera, s-a întrerupt după ce antrenorul oaspeţilor a pătruns pe teren, enervat de deciziile "centralului". Protesta agresiv în faţa unui arbitru care îi răspundea la fel de dur.

Atunci a apărut Alejandro Rodriguez Macias, 5 ani, atacantul lui Viera. S-a interpus între cei doi "cocoşi", i-a împins cu mîinile şi a strigat la ei: "Ajunge! Opriţi-vă! Stop!". Dintr-o dată, furioşii s-au liniştit, iar părinţii care făceau scandal pe margine l-au ovaţionat pe băiat.

Seara, invitat la o emisiune TV, Alejandro a spus: "Nu puteam să stau fără să fac nimic. Le-am cerut să tacă, nu mai voiam să continue cearta. Era fotbal, nu loc de război".

"Gestul copilului a fost memorabil. I-a calmat pe antrenor şi pe arbitru, transformînd atmosfera din jurul terenului. Minunat, un exemplu pentru toţi" (Ruben Lopez Estupinan, autorul fotografiei)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
hello18
hello18  •  15 Mai 2013, 14:51

mah nu shtiu cat e de adevarat.dar daca e asha,intr-adevar este incredibil comportamentul lui Alejandro...sa ai o asemena personalitate si sa iei o asemenea decizie la 5 ani ...chiar e mare lucru :-bd

ddannyddanny
ddannyddanny  •  15 Mai 2013, 13:14
Postat de bluespring pe 15 Mai 2013, 08:52

... stimabile, ştirea este preluată din presa iberică, iar evenimentul a făcut deliciul ştirilor sportive din Spania - păcat că astfel de afirmaţii gratuite umbresc intelectul celor care au astfel de efuziuni inextricabile...

o manifestare de neinteles spui ca am,,, ca sa inteleaga si ceilalti... nu mai baga "efuziuni inextricabile " acum serios ca nu inteleg toti cuvinte de-astea,,, pe bune ,,,,degeaba o sa imi spui ca inteleg toti,,,dar nu e asa,,, scrie ca lumea daca tot scrii ,,,adica cu cuvinte mai de citit de tot romanul ;)

bluespring
bluespring  •  15 Mai 2013, 08:55
Postat de ddannyddanny pe 15 Mai 2013, 03:10

daca era adevarata stirea era si videoul pus,,,ca doar poza este... se vede ca mai e o femeie care se plimba pe teren in spate,,, deci stirea e facatura de theodor un sfert asta care ca orice ziarist roman vede o poza si poate sa scrie orice vrea el,,,parca stim noi ca e adevarat sau nu... se vede ca nu e nici o cearta,,,dar cand pui o imagine si o stire cum vrei tu,,imaginatia te duce la exact la ce se scrie,,,theodor nesimtitule

... pentru conformitate: ://www.laprovincia.es/deportes/2013/05/14/discutan-quiero-jugar/531384.html - restul e tăcere...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează