INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POLONIA

Costel Gâlcă îl face praf pe Gigi Becali în Polonia: „Vrea să fie ca Berlusconi”

Costel Gâlcă îl face praf pe Gigi Becali. Foto: Imago Images
Costel Gâlcă îl face praf pe Gigi Becali. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 23 aprilie 2023 13:30 / Actualizat duminica, 23 aprilie 2023 13:46

Costel Gâlcă, antrenorul lui Radomiak Radom, l-a criticat dur pe Gigi Becali în primul interviu din Polonia: „Face o mulțime de lucruri rele, inclusiv că își critică jucătorii în public. Imposibil să nu le afecteze starea mintală și jocul”.

La peste un an după ultimul contract ca antrenor, în Arabia Saudită, la Al-Hazem, Costel Gâlcă a revenit în fotbal. A semnat cu clubul polonez Radomiak Radom, duminică, 16 aprilie, și debutează mâine la noua echipă, chiar în fața propriilor suporteri, împotriva campioanei Lech Poznan. Are ca misiune salvarea verzilor, evitarea retrogradării. Acum, Radomiak e deasupra zonei roșii.

„Mi se pare penibil să spună Hagi asta” » Declarația „Regelui” l-a deranjat pe Petrescu
FARUL - CFR CLUJ 1-0
„Mi se pare penibil să spună Hagi asta” » Declarația „Regelui” l-a deranjat pe Petrescu

Costel Gâlcă: „Nu țineam cont de nimic din ce zicea Becali”

În primul interviu acordat presei locale, apărut în cotidianul Przeglad Sportowy Onet și intitulat „Un nume mare în Polonia. I-a dat ultimatum unui om puternic”, tehnicianul în vârstă de 51 de ani a vorbit și despre relația furtunoasă avută cu Gigi Becali, aflat în închisoare în 2014-2015, sezonul în care FCSB a cucerit „tripla” campionat-Cupă-Cupa Ligii.

„Din fericire, nu m-a sunat pe mine, ci doar pe cei din staff”, a comentat Gâlcă râzând. „De cele mai multe ori, discuția era cam așa: «Jucătorul ăsta și jucătorul ăla ar trebui să fie titulari». Colegul meu îi spunea lui Becali: «Îi voi transmite». Dar eu nu țineam cont de nimic din ce zicea. Chiar dacă el era șeful, nu-l puteam lăsa să mă controleze”.

Costel Gâlcă: „Becali crede că știe totul, dar are cunoștințele unui fan obișnuit”

Antrenorul nu a uitat că „Becali tot încerca să se implice. Voia să conducă tot, să fie ca Silvio Berlusconi. La un moment dat, le-a spus ceva jurnaliștilor români pentru a mă pune la punct. Atunci m-am gândit: «Ce caut eu aici?». Răspunsul meu a fost simplu: «Dacă asta vrei să faci, atunci eu părăsesc clubul»”.

Gâlcă nu s-a oprit. Apreciază că „banii pe care acest om îi cheltuie în fotbal reprezintă un aspect pozitiv”. Avertizează însă asupra patronului FCSB: „În același timp, Becali face și o mulțime de lucruri rele, inclusiv că își critică jucătorii în public, e imposibil să nu le afecteze starea mintală și jocul. Crede că știe totul dacă a fost în fotbal de atâția ani. Pentru mine, are cunoștințele unui fan obișnuit”.

CFR Cluj e un club cu mult potențial, mi-aș fi dorit să antrenez acolo. Dar, în același timp, am vrut să mă asigur și financiar. În Polonia, cine nu te plătește mai multe luni suferă consecințele. În România, nu se întâmplă mereu așa, iar neplata salariilor e o mare problemă. 

- Constantin Gâlcă, antrenor Radomiak Radom

Costel Gâlcă: „Steaua n-a câștigat titlul tocmai din cauza personalității lui Becali”

Tehnicianul sugerează că proprietarul FCSB a tras mult echipa înapoi. „Steaua avea potențialul de a cuceri cu regularitate titlul de campioană, ani la rând. Dar a făcut-o mult mai puțin tocmai din cauza personalității sale”, a declarat Gâlcă, 

Costel Gâlcă îl face praf pe Gigi Becali în Polonia: „Vrea să fie ca Berlusconi”
Costel Galca a cucerit 3 trofee intr-un singur sezon cu Steaua, reusind eventul Campionat-Cupa-Cupa Ligii dupa 18 ani. Foto: Arhiva GSP

Antrenorul lui Radomiak Radom a explicat: „Dacă o operație are loc în spital, nu e nicio îndoială că ar trebui realizată de un doctor, pentru că el știe ce face. În România, toți știu fotbal, iar Becali susține că știe cel mai bine”. 

Dacă mă întrebați ce jucător îmi seamănă acum în fotbalul mondial, primul nume ar fi Enzo Fernandez. Un argentinian extraordinar care a demonstrat la Benfica, înainte, cum poate schimba ritmul jocului și o face deseori în cel mai bun moment. Un fotbalist foarte inteligent, fapt dovedit și la Mondialul din Qatar. Acum, a ajuns la Chelsea și cred că se va vorbi multă vreme de el. 

- Constantin Gâlcă, antrenor Radomiak Radom

VIDEO. Costel Gâlcă, momentul adevărului: „Becali suna, dar nu făceam ce-mi cerea”

Citește și:

Basarab Panduru și MM Stoica s-au pus de acord în studio: „Pare că e finalul”

Vasile Dîncu, nemilos cu Florin Talpan: „Vă spun un lucru care m-a șocat”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (37)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  12 Mai 2023, 18:54
Postat de us27steaua pe 12 Mai 2023, 17:48

de unde razi? din beci? ha ha ha

Rade foamea si frustrarea din tine :)))

us27steaua
us27steaua  •  12 Mai 2023, 17:48
Postat de eterrna.terrra.nova pe 12 Mai 2023, 17:40

Asta e in capul tau prostule ca si "steaua din liga 1" hahah ti-am spus tu razi dar eu rad de tine din cullinan si 'rrari. Cine rade mai bine?

de unde razi? din beci? ha ha ha

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  12 Mai 2023, 17:40
Postat de us27steaua pe 12 Mai 2023, 16:35

pro99stule,eu te umielsc,nu iti raspund. doar fac misto de tine. conteaza de cand sunt commenturile? ce legatura are asta cu faptul ca esti prost?

Asta e in capul tau prostule ca si "steaua din liga 1" hahah ti-am spus tu razi dar eu rad de tine din cullinan si 'rrari. Cine rade mai bine?

Vezi toate comentariile (37)
Comentează
Close