INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENOR

OFICIAL Costel Gâlcă revine! A bătut palma cu noua echipă și azi va conduce primul antrenament

Constantin Gâlcă // FOTO: Imago
Constantin Gâlcă // FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 16 aprilie 2023 12:38 / Actualizat duminica, 16 aprilie 2023 13:12

Costel Gâlcă  (51 de ani) și-a găsit o nouă echipă:  Radomiak Radom, din prima ligă poloneză.

Liber de contract din februarie 2022, antrenorul român a bătut palma cu formația de pe locul 11 din prima ligă din Polonia, potrivit playsport. Clubul a anunțat că azi va conduce deja primul antrenament. 

Ciro Immobile a fost implicat într-un accident violent în Roma! Mașina, complet distrusă după ce a fost lovită de un tramvai
ACCIDENT
Ciro Immobile a fost implicat într-un accident violent în Roma! Mașina, complet distrusă după ce a fost lovită de un tramvai

Costel Gâlcă și-a găsit echipă: acord cu Radomiak Radom

Sâmbătă, Radomiak Radom a pierdut cu Cracovia, 0-3, în etapa a 28-a. În această dimineață, formația a anunțat despărțiea de antrenorul Mariusz Lewandowski și numirea lui Costel Gâlcă.

Conducerea clubului a decis să angajeze un nou antrenor. Este vorba de Constantin Gâlcă, în vârstă de 51 de ani, cu 68 de selecții în tricoul României, participant la Cupa Mondială 1994 și 1998, Campionatul European 1996 și 2000, fost fotbalist la Steaua București, RCD Mallorca, Espanyol Barcelona, Villarreal, Real Zaragoza și UD Almeria.

Ca antrenor, a câștigat campionatul României cu Steaua (2014/2015), a lucrat și la Espanyol, salvând această echipă de la retrogradarea din Primera Division. A fost și antrenorul danezilor de la Vejle BK, cu care a promovat în prima ligă. El a condus și naționala U17 a României. Ultimul său contract a fost  în Arabia Saudită, la Al Hazem.

Antrenorul Constantin Gâlcă va conduce astăzi primul antrenament.

- comunicat Radomiak Radom

  • Radomiak Radom este pe locul 11, cu 34 de puncte (9 victorii, 7 egaluri, 12 înfrângeri). Gâlcă va debuta pe banca polonezilor pe 24 aprilie, cu Lech Poznan, locul 3.
  • Radomiak Radom are un loc cotat la 8,68 milioane de euro și nu are niciun trofeu în palmares. Cel mai bine cotat jucător al viitoarei formații a lui Gâlcă este este columbianul Frank Castaneda (800.000 de euro).
  • La Radomiak Radom joacă și Mike Cestor (30 de ani), fost fundaș la Astra, CFR Cluj și FC Argeș.
  • De-a lungul carierei, Costel Gâlcă a antrenat la Almeria B, România U17, FCSB, Espanyol, Al Taawoun, Al Fayha, Velkje și Al Hazem. Are în palmares un titlu de campion în Liga 1, o Cupă a României și o Cupa a Ligii, toate cu FCSB, în sezonul 2014-2015.

Costel Gâlcă a refuzat FC Argeș

În martie, Gâlcă a refuzat oferta celor de la FC Argeș, unde ar fi urmat să aibă un salariu de 20-22.000 de euro.

„Costel Gâlcă e un superprofesionist. Nu are de ce să fie un secret că am discutat într-adevăr venirea lui la FC Argeș, dar nu i-am putut îndeplini în primul rând pretențiile legate de infrastructură. Stadionul de la Pitești se dărâmă, trebuie să ne mutăm la Mioveni și intervin chestiuni legate de terenuri de antrenament, sală de recuperare, distanțe zilnice de parcurs și alte necesități adiacente. 

Au fost cereri absolut firești și de bun simț. Din păcate, în contextul actual ne-a fost imposibil să găsim rapid soluțiile optime”, spunea Viorel Tudose, sponsorul piteștenilor.

Constantin Gâlcă, interviu în AS: „În fotbalul românesc, problema e la bază. Clasa de mijloc nu are bani”

Recent, jurnaliștii iberici au venit în România și au vorbit cu Gâlcă într-un hotel din București. Printre întrebările despre Espanyol, echipă la care a fost antrenor și jucător, cei de la AS au fost curioși să afle mai multe despre fotbalul românesc.

Au fost aici, în România, antrenori spanioli și italieni care au predat modelul lor. Cei din generația mea au preluat filosofia din anii petrecuți în Spania și au încercat să o transpună, așa cum s-a întâmplat și cu alți colegi care au jucat în Germania și Italia. Dar și cultura noastră este diferită. 

România trebuie să facă un pas în plus la bază, la juniori. Are nevoie de mult mai mult. Este logic. Generația noastră a ajuns sus datorită pregătirii care a existat la vremea respectivă, în timpul comunismului. Acum, copiii stau în casă și nu mai sunt atât de multe parcuri sau terenuri, nici măcar sportul nu mai este gratuit.  A face sport costă bani, iar clasa de mijloc din România care are mai mulți copii nu-și permite să îi dea la sport. Înainte se putea, iar pe stradă învățam multe lucruri”, a spus Costel Gâlcă pentru AS. 

Citește și: 

Degringoladă la Bayern, chiar dacă a venit Tuchel! Antrenorul și-a desființat jucătorii, Bild, necruțătoare: „Au dat cu acest sezon de perete”

Loți Boloni, irezistibil cu Metz în liga secundă franceză » Se bate pentru promovare! + Momentul care a schimbat totul la 3-0 cu Bordeaux

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
rumunek
rumunek  •  17 Aprilie 2023, 23:41
Postat de godot pe 16 Aprilie 2023, 14:03

Punctul maxim a fost de departe Espanyol. Iar a avea principii și a ocoli mizeria nu înseamnă a avea nasul pe dus.

Espanyol e doar un nume, atunci era la retrogradare. La FCSB a câștigat singurele trofee, la marginea lumii e adevărat, dar trofee. A reușit să între în istorie la Razgrad, dar într-o notă negativă, care a arătat că nu poate domina un vestiar. Apoi, principiile l-au dus nicăieri, in liga 2 daneză și in mijlocul ligii poloneze, deci posibil să fie greșite. Parcă nu luam echipe în timpul sezonului, nu oricum, oriunde. La CFR nu a venit pentru că avea cerințe și principii.

VardyParty
VardyParty  •  16 Aprilie 2023, 23:16
Postat de bozo76 pe 16 Aprilie 2023, 14:06

Costel, batrane, maii eu chiar cred ca ai ales bine Rado Radom locu 11. La noi e o vorba. Macar berea e eftina. E valabil si in PL ? PS: daca gasesti mai bine, ne mutam in divizia B din PL sau UKR.

***, daca nu juca la Espanol, daca nu era liber si daca nu era gratis pentru 2 luni, nu trecea nici pragu’ la vestiarul ăla. Asa, cea mai mare performanta a carierei va ramane forever leagata de un anume patron care vizita pe termen mediu-lung penitenciarul din Ovidio.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  16 Aprilie 2023, 17:49
Postat de godot pe 16 Aprilie 2023, 14:03

Punctul maxim a fost de departe Espanyol. Iar a avea principii și a ocoli mizeria nu înseamnă a avea nasul pe dus.

Una e a avea principii, alta e a te supraevalua in as fel incat de fapt sa nu te bagi decat acolo unde locul este caldut. Prea multe figuri pe un antrenor care de fapt, in afara de fcsb, nu a aratat nimic pe nicaieri, si care se faulteaza singur, sistematic, refuzand aproape toate ofertele fiindca se considera superior tuturor. Poate ca este, dar nu vrea sa si arate asta mai intai? Rezultatele sunt aproape zero iar pretentiile sunt de Guardiola...Pacat...Ii doresc succes fiindca mi a bucurat copilaria, impreuna cu colegii sai din generatia de aur, dar ceva este foarte dubios cu acest domn...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează