INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Cruyff dă de pămînt cu preşedintele Barçei, Rosell: "L-ar fi preferat pe Mourinho în locul lui Guardiola" :O

Johan Cruyff  dă de pămînt cu preşedintele Barçei, Rosell:
Johan Cruyff dă de pămînt cu preşedintele Barçei, Rosell: "L-ar fi preferat pe Mourinho în locul lui Guardiola"

Articol de - Publicat luni, 05 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 05 septembrie 2011 19:05

Johan Cruyff nu e de acord cu felul în care preşedintele FC Barcelona, Sandro Rosell, conduce clubul şi nu face un secret din asta. Ba chiar o spune de cîte ori are ocazia.

Cruyff a făcut dezvăluiri interesante în "El Periodico" despre felul în care Guardiola a ajuns să antreneze formaţia catalană. Actualul preşedinte al Barcelonei, Sandro Rosell, l-ar fi vrut pe Jose Mourinho la cîrma echipei.

"Sînt mîndru că Guardiola a depăşit numărul de trofee cîştigate de mine la Barca. Cum să fiu gelos pe cineva care îmi continuă ideile, îmi face cinste? Cu cît mai multe trofee, cu atît mai bine. Cînd se vorbeşte despre incredibilul stil al Barcelonei întotdeauna se rosteşte numele meu. Pep mă face şi mai celebru decît sînt deja. Totul a început cu Rijkaard, cu felul lui de a antrena echipa. A fost un domn. Dacă era după Rosell, după 6 luni îl dădea afară. Şi, foarte probabil, nimic din ce trăim acum nu s-ar fi întîmplat", acuză Cruyff.

Atacurile la adresa lui Rosell continuă: "Văd că obsesia clubului nu e doar să cîştige titluri, ci mai ales să cîştige mulţi bani. Din punctul meu de vedere, ar trebui să fie invers. Sînt lucruri pe care nu le înţelegi şi care te fac să suspectezi anumite lucruri. Acordul cu Qatar, de exemplu, cînd ştii că Rosell avea sau are încă afaceri cu ei, şi vorbim de numeroasele datorii, şi mereu e vorba de partea economică. Ce vrea Rosell? Să transforme, într-o bună zi, Barça într-o societate oarecare?", se întreabă olandezul.

"Dacă vrei să vinzi o firmă elimini ceea ce nu-l interesează cumpărătorul. Atunci cînd cumpărătorul e Qatar, pe ei puţine lucruri îi interesează de aici, pentru că le au pe ale lor", acuză Cruyff.

Subiectul Mourinho a fost una dintre principalele teme ale interviului acordat de Johan Cruyff. Olandezul crede că imaginea lui Real Madrid are de suferit de cînd a fost adus portughezul şi îşi aminteşte şi că tehnicianul madrilenilor a fost la un pas să ajungă la Barcelona: "Cel mai rău e că Mourinho ea preferatul lui Rosell. O astfel de decizie ar fi schimbat multe lucruri şi nu spun asta acum, pentru prima dată. Am mai spus-o şi înainte că Guardiola era cea mai bună soluţie pentru Barça".

Despre gestul lui Mourinho, care i-a băgat degetul în ochi lui Tito Vilanova, secundul lui Guardiola, la returul din Supercupa Spaniei, Cruyff a spus: "Este expresia neputinţei şi a aroganţei. Mulţi spun că o face intenţionat pentru a distrage atenţia, ca să nu se vorbească despre fotbal. Nu cred asta. Atitudinea lui nu afectează doar prestigiul propriu, ci îi afectează şi pe jucătorii săi".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
sergiu_roman
sergiu_roman  •  06 Septembrie 2011, 01:16
Postat de aureliano08 pe 05 Septembrie 2011, 19:58

asta-i culmea! astia sunt cei mai buni din lume si nu este condus bine. hai ca am auzit-o si pe asta. e invidie

Stii deja ce ai de facut: trage apa si închide gura...

sfiosu.didi
sfiosu.didi  •  05 Septembrie 2011, 21:53

Ce bine da stirea "Soţii Borcea şi-au cumpărat local la Miami" in josul paginii. Superb!

v0rbe
v0rbe  •  05 Septembrie 2011, 20:58

Articol preluat din Marca, tradus aproximativ si taiat :)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează