INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Destinul neaşteptat al unui fotbalist din Premier League: face curăţenie pe un vas de croazieră » "Banii nu sînt cel mai important lucru în viaţă"

Kevin Kyle, în perioada sa de maximă glorie. // Foto: Daily Mail
Kevin Kyle, în perioada sa de maximă glorie. // Foto: Daily Mail

Articol de - Publicat vineri, 18 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 18 iulie 2014 15:06

La începutul mileniului, Kevin Kyle avea lumea la picioare. Trecuse de la juniorii la seniorii echipei Sunderland şi îşi începea cariera de fotbalist în Premier League.

Timp de şase ani, Kyle a trăit momente frumoase, dar şi decepţii la gruparea din nord-estul Angliei. 14 ani mai tîrziu, viaţa i-a pregătit un nou destin: acum se ocupă de curăţenie pe un vas de croazieră.

Deşi are abia 33 de ani, fostul atacant din Premier League a decis să îşi schimbe viaţa. A simţit că nu mai poate ca fotbalist, şi-a pus ghetele în cui şi a îmbrăţişat o meserie mult mai dură.

De la 40.000 la 1.600 lire pe lună
Destinul îmbrăţişat de Kevin Kile pare cu atît mai surprinzător cînd aflăm că pentru sarcinile sale primeşte un salariu lunar de 1.600 de lire sterline pe lună. Mult mai puţin în comparaţie cu cele 40.000 de lire sterline pe care le cîştiga lunar în perioada în care era fotbalist.

Iar sarcinile sale nu sînt deloc uşoare. Potrivit Daily Mail, Kyle se ocupă de curăţenia din toalete, face paturile dimineaţa şi ajută la livrările care au loc pe nava pe care lucrează, ancorată la peste 400 de mile de casa lui.

Kevin a ajuns în situaţia asta după ce şi-a risipit toţi banii acumulaţi în cariera sa de fotbalist pe jocuri. După ce i-a expirat contractul cu Ayr United, ultima echipă la care a evoluat, a simţit că nu mai poate continua ca fotbalist. Rămînea, însă, cu o soţie şi trei copii care contau pe sprijinul său.

Prin urmare, a hotărît să treacă la munca de jos şi să accepte un job pe un vas de croazieră, chiar dacă avea să fie mult timp plecat departe de familia lui. "Încerc să am grijă de toţi ai mei. Lucrez pentru a trimite bani acasă. După ce am pierdut banii cîştigaţi ca fotbalist, am înţeles că există lucruri mai importante în viaţă", şi-a explicat Kevin Kyle alegerea pentru sursa citată.

Fostul jucător de fotbal a fost caracterizat şi de un membru al echipajului: "E un bărbat foarte harnic, muncitor, care nu vorbeşte niciodată despre viaţa sa de fotbalist".

Sunderland, vîrful carierei
Scoţian de origine şi atacant de meserie, Kevin Kyle a evoluat timp de opt ani la Sunderland. În primii doi ani a fost la juniorii clubului, iar din 2000 a trecut la echipa mare. În primul an la seniori a fost împrumutat la trei echipe: Huddersfield, Darlington şi Rochdale. Următorii cinci ani l-au prins în anturajul echipei sale, pentru care a marcat 13 goluri în 93 de apariţii pe teren.

Retrogradarea lui Sunderland din Premier League în 2006 l-a îndepărtat de club. Kyle a fost cumpărat de Coventry, echipă la care a stat trei ani. După două împrumuturi la Wolverhampton şi Hartlepool, Kevin s-a întors în ţara sa de originie, la Kilmarnock, club la care a rămas un singur an. Au urmat experienţe la Heart of Midlothian, Rangers (în ligile inferioare) şi Ayr United. Pe urmă, jobul pe croazieră.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
radu978
radu978  •  18 Iulie 2014, 14:27

Exact, dupa ce pierzi toti banii realizezi ca sunt lucruri mai importante pe lumea asta decat banii.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează