INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Poveste impresionantă din război » Arbitrul neurochirurg din Ucraina a detaliat cum a fost capturat de ruși + După 6 luni a fost eliberat și s-a întors pe teren

Dmitry Kubryak (dreapta) și Andrei Pavelko, președinte Federația Ucraineană de Fotbal (stânga)/ foto Facebook @Andrei Pavelko
Dmitry Kubryak (dreapta) și Andrei Pavelko, președinte Federația Ucraineană de Fotbal (stânga)/ foto Facebook @Andrei Pavelko

Articol de GSP - Publicat luni, 14 noiembrie 2022 14:18 / Actualizat luni, 14 noiembrie 2022 16:09

Dmitry Kubryak, un arbitru din Ucraina, a fost eliberat de armata rusă în septembrie după ce fusese capturat la Mariupol, pe 12 aprilie.

Înainte de invazia dictată de Putin, Dmitry Kubryak arbitra meciuri în prima ligă din Ucraina. În plus, el era de asemenea și neurochirurg. Pe 21 septembrie, el a fost eliberat în urma unui schimb de prizonieri între Ucraina și Rusia. În schimbul său, ucrainenii l-au eliberat pe Viktor Medvedchuk, liderul unui partid ucrainean pro-Rusia. 

Într-un interviu acordat presei din Ucraina, Dmitry Kubryak a povestit în detaliu cum a ajuns să fie capturat de ruși, în timp ce avea grijă de răniții de la spitalul în care lucra.

Scandalul Qatar » Mondialul întunecat de bani, putere și corupție!
6 zile au mai rămas până la startul CM din Qatar
Scandalul Qatar » Mondialul întunecat de bani, putere și corupție!

Povestea lui Dmitry Kubryak, arbitrul ucrainean capturat de ruși

„Am fost luați prizonieri pe 12 aprilie, dar povestea a început puțin mai devreme. Pe 10 aprilie dimineața, o bombă aeriană a lovit buncărul în care ne aflam împreună cu răniții, la spital. Una dintre ieșirile din buncăr a fost complet blocată: acoperișul a căzut, iar oamenii au fost uciși. 

Aveam impresia că vom rămâne în acest buncăr, pentru că generatoarele nu funcționau, lumina era stinsă, iar buncărul era acoperit de praf și fum. Părea să fie sfârșitul”, și-a început Dmitry Kubryak povestea, potrivit NV.ua

Dmitry Kubryak: „A fost un bombardament constant”

„Dar, pe măsură ce timpul a trecut, situația a revenit la normal. Cu toate acestea, ne-am dat seama că atacau pozițiile deținute de militarii noștri, care apărau buncărul în care ne aflam. Începusem deja să auzim focuri de armă la etaj. Înainte de asta a fost un bombardament constant, dar era vorba de artilerie, tancuri, aviație. Era deja un schimb de focuri și ne-am dat seama că luptele erau deja la suprafață, deasupra spitalului.

Dar seara târziu, pe 10 aprilie, comandantul spitalului a venit la noi și ne-a informat că situația era deja critică. Pe la ora 1 dimineața am urcat răniții în mașini și am încercat să fugim. Problema era că nu existau multe căi de ieșire din Mariupol: era o singură cale ferată spre Volnovakha”, a mai spus arbitrul.

Cum a fost Dmitry Kubryak capturat de ruși

În următoarele două zile, Dmitry Kubryak și cei din spital au încercat în repetate rânduri să fugă din Mariupol, fără succes. După ce soldații care apărau buncărul de la spitalul în care lucra Dmitry au fost înfrânți, arbitrul neurochirurg și răniții au fost obligați să se urce într-un camion.

„Ne-au suit într-un camion și ne-au dus spre ieșirea din Mariupol. Am coborât și am mers pe jos. După o oarecare distanță, am dat de militarii ruși. Ne-au aliniat în coloană, au făcut o percheziție inițială și ne-au luat lucrurile personale. Eu, personal, aveam un rucsac cu niște haine, pe care mi l-au luat. Era 12 aprilie. Eu și alți 3 colegi doctori am fost ținuti în captivitate împreună”, a mai povestit Dmitry Kubryak.

Dmitry Kubryak s-a întors în arbitraj

Andrei Pavelko, președintele Federației Ucrainene de Fotbal, a vorbit despre calvarul îndurat de Dmitry Kubryak atunci când a fost ținut prizonier de ruși. Dmitry Kubryak a arbitrat deja un meci după eliberarea de către ruși

„A plecat cu o unitate de voluntari spre Mariupol, de unde a fost luat prizonier. Chiar și așa, în condiții inumane, Dmitri a continuat să își ajute frații răniți. Timp de 6 luni în captivitate, a pierdut 20 de kilograme, dar și-a păstrat voința și credința în victoria Ucrainei. 

Acum se recuperează într-un spital din Kiev, iar pentru mine a fost o onoare să-l revăd pe Erou și să vorbesc despre planurile sale de viitor. În special, despre continuarea carierei de arbitru. Noi, echipa UAF (Federația Ucraineană de Fotbal), îl vom sprijini în toate modurile posibile. Va fi o onoare pentru noi și pentru echipa Comisiei de Arbitri a UAF! 

Poveste impresionantă din război » Arbitrul neurochirurg din Ucraina a detaliat cum a fost capturat de ruși + După 6 luni a fost eliberat și s-a întors pe teren
Dmitry Kubryak a revenit în arbitraj/ foto: Facebook @Andrei Pavlenko

Dmitry este un exemplu de curaj și rebeliune în fața agresiunii invadatorilor ruși, prin urmare, el va inspira colegii săi arbitri și întreaga comunitate fotbalistică din Ucraina. 

Dmitry a și arbitrat primul meci după eliberarea sa. Este vorba de un amical la care au participat legendele fotbalului ucrainean și luptătorii de la TRO Kiev (n.r. - grup de voluntari care apără Kievul), și care a fost dedicat Zilei Apărării Teritoriale a Ucrainei. 

Dmitry, fără ezitare, a acceptat oferta de a arbitra acest meci, ceea ce nu face decât să confirme devotamentul său nemărginit față de fotbal și voința sa de oțel. După o recuperare completă, Dmitry va arbitra meciurile din campionatul ucrainean, iar în viitor, cred, va putea oficia și în meciuri internaționale”, a transmis Andrei Pavelko pe pagina de Facebook.

Citește și:

Ultimele licăriri ale stadionului Farul » Imagini dezolante cu arena pe care România bătea Olanda în urmă cu 15 ani

Ce iureș o să fie! Ce le așteaptă pe „tricolore” în meciul de gală cu Muntenegru de la Euro 2022

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează