INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Doctor de criză » Serie A reacţionează la accidentările grave din ultima vreme

Foto: isbor.org
Foto: isbor.org

Articol de - Publicat sambata, 22 septembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 21 septembrie 2012 21:54

Acesta va sta la marginea terenului şi va coordona echipa de salvare în cazul urgenţelor medicale. Şi va putea opri meciurile!

La începutul anului viitor, cel mai tîrziu în martie, pe stadioanele din Serie A îşi va face apariţia o nouă figură: "Doctorul meciului". Acesta nu va substitui în nici un caz staff-urile medicale ale combatantelor, ci va coordona acţiunile echipei de salvare în cazul urgenţelor medicale.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Medicilor Sportivi din Italia, Maurizio Casasco, "doctorul meciului" va sta la marginea terenului şi va avea în subordine doi infirmieri profesionişti şi 8 brancardieri. În momentul în care el îi va semnala arbitrului de rezervă o situaţie de urgenţă, "centralul" va opri imediat partida.

Conducătorul jocului, împreună cu cei doi căpitani de echipă, îi va ţine apoi pe jucători la 20 de metri distanţă de locul unde s-a produs accidentul, în timp ce antrenorii vor avea sarcina să păstreze ordinea pe băncile de rezerve. Totul pentru a permite o intervenţie cît mai rapidă şi mai eficientă a echipelor medicale.

300 de euro de partidă va încasa doctorul meciului în Serie A

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează