INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CONFLICT

Doi fotbalişti, un englez şi un israelian, se ceartă pe Twitter din cauza sîngerosului conflict din Gaza: "Eşti prost pe viaţă!"

Articol de - Publicat duminica, 27 iulie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 26 iulie 2014 19:57

Înfuriat de atacul armatei israeliene asupra unei şcoli protejate de ONU în Gaza, soldat cu 17 morţi, Joey Barton a postat o serie de mesaje împotriva statului evreu: "Ăsta nu e război, e epurare etnică!". I-a răspuns fostul coechipier de la QPR


Ieri, pentru prima oară după 18 zile, războiul israelo-palestinian s-a oprit, într-un armistitiţiu de 12 ore. Dar fotbalistul englez Joey Barton, 31 de ani, cunoscut pentru vocea sa puternică şi mesajele de protest deseori postate pe Twitter, e prea afectat de ce se întîmplă în Orientul Mijlociu ca să tacă.
Pentru mijlocaşul lui Queens Park Rangers, bomba lansată de soldaţii evrei asupra unei şcoli din Beit Hanoun, Gaza, unde palestinienii se refugiaseră sub protecţia Naţiunilor Unite, a fost ultima picătură.

"Nu am o problemă cu credincioşii. Am o problemă cu cei care ucid oameni în numele religiei"
Joey Barton, jucător QPR

"Ăsta nu e război, ei nu sînt combatanţi!"
Au murit 17 oameni, inclusiv mulţi copii. Şi Barton a erupt:
- Atacul de la Beit Hanoun a fost deplorabil. Dacă ar fi fost orice altă ţară decît Israelul, Occidentul ar fi intervenit. Nebunia nu mai poate continua. Copii nevinovaţi sînt masacraţi. Încetaţi! Ăsta nu e un război, ei nu sînt combatanţi. Cum Dumnezeu privim şi tolerăm această epurare etnică?".

Yossi Benayoun, 34 de ani, veteranul lui Maccabi Haifa şi fost coleg cu Barton la QPR, a reacţionat. Tot pe Twitter:
- Lucrurile nu se vor schimba niciodată. Tu, Barton, ai fost mereu un prost şi aşa vei rămîne. Eşti prost pe viaţă!

"Nu puteţi expulza oamenii de pe pămînturile lor"
Răspunsul l-a aprins şi mai tare pe Barton.
- Unu: nu poţi să faci prost pe cineva cînd gramatica ta e atît de plină de greşeli în engleză. Doi: voi, evreii, n-aveţi voie să ucideţi copii nevinovaţi! Trei: nu puteţi expulza oamenii de pe pămîntul lor doar pentru că o carte de ficţiune datînd de mii de ani vă dă acest drept!


37 de soldaţi evrei morţi. 1.000 de palestinieni morţi!
Operaţiunea "Lama protectoare", conflictul dintre armata israeliană şi trupele grupării teroriste Hamas declanşat pe 8 iulie, face tot mai multe victime în Gaza. Mai ales "colaterale". Pînă acum, dintre cei o mie de palestinieni morţi (plus peste 5.000 de răniţi), 650 sînt civili, potrivit ONU. În acelaşi timp, au murit 37 de soldaţi evrei.


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
crisliv
crisliv  •  28 Iulie 2014, 00:25

Idiotul asta de barton, acum cateva luni, cerea romanilor sa plece din Anglia ca am venit sa le luam beneficiile. Nu stiu de ce i se da atata atentie acestui creier lipsa. Ar trebui deportat in Africa sau India.

radufansteaua
radufansteaua  •  27 Iulie 2014, 15:49
Postat de ovidiu_3003 pe 27 Iulie 2014, 13:12

Englezul acesta prost crede ca evreii au inceput ...arabii trebuie aruncati in mare ...

tare prost esti..oltene!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  27 Iulie 2014, 13:12

Englezul acesta prost crede ca evreii au inceput ...arabii trebuie aruncati in mare ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează