INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Drama unui fotbalist gay din Bundesliga: ”Trebuie să joc zilnic teatru!”

Fotbaliștii homosexuali din Germania preferă să stea în continuare în umbră
Fotbaliștii homosexuali din Germania preferă să stea în continuare în umbră

Articol de - Publicat duminica, 16 septembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 15 septembrie 2012 22:44

Jucătorul se teme de impactul pe care l-ar avea mărturisirea sa în media şi în faţa suporterilor.

"Geh Deinen Weg". Urmează-ţi drumul. Sub acest slogan s-a jucat ieri în Bundesliga, de "Ziua Integrării". Cancelarul Angela Merkel s-a implicat personal în campanie şi a mers pe stadion, la Dortmund - Leverkusen, pentru a o susţine. Însă pentru unii nu-i chiar aşa simplu să-şi urmeze drumul.

Un fotbalist gay din Bundesliga, sub protecţia anonimatului, a mărturisit revistei "Fluter" că-i e "frică" să-şi facă publică orientarea sexuală: "Imaginaţi-vă titlurile din ziarele de scandal şi poveştile care ar apărea în reviste, reacţia fanilor. Toţi s-ar da peste cap să afle ce fac împreună cu iubitul meu în pat. Mi-ar fi imposibil să procedez ca un jucător heterosexual. Să-mi prezint noul partener şi a doua zi totul să fie uitat. Nu mi s-ar părea normal ca întreaga naţiune să discute despre viaţa mea intimă".

El cunoaşte destui alţi homosexuali în Bundesliga. Dar susţine că nimeni n-are curajul să se deconspire, cum le-au sugerat deunăzi Merkel şi preşedintele lui Bayern, Honess: "Orice se poate spune cînd a doua zi nu trebuie să mergi la stadion pentru meci. Ar fi probabil mai uşor dacă am ieşi cu toţii în faţă. Dar din acest punct de vedere nu-mi fac speranţe".

"Trebuie să joc zilnic teatru şi să mă mint singur. Dar nu ştiu cît voi mai rezista să ţin totul în mine" (fotbalist homosexual)

"Colegii ştiu şi n-au nici o problemă. Dar ai putea explica unei mulţimi indignate înaintea partidei că homosexualii sînt oameni normali şi apoi să intri pe teren? Inimaginabil!" (fotbalist homosexual)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
spivak
spivak  •  16 Septembrie 2012, 23:37

Bietul poponel! Viaţa e crudă.

dblock
dblock  •  16 Septembrie 2012, 17:48

atunci sa si-o tina pt ei orientarea, nu trebuie sa fie crucificati dar nici ridicati la rang de glorie.. E bine ca ai sai colegi stiu si-l accepta, e senzational, mai departe e treaba lui ce face cu viata privata si daca si-o expune sa se astepte la interferente..

demonik_emil
demonik_emil  •  16 Septembrie 2012, 15:44
Postat de stefan127 pe 16 Septembrie 2012, 08:43

hai la dinamo,acolo e armonie intre gay !!!

Din cate stiu eu jiji a recunosc ca are gay in echipa !!! si asa oile sunt mai tolomace asa de felul lor,usor de convins sa isi schimbe orientarea sexuala,app cu cine esti maritata =)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează