INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Duşmani în teren, nu şi în afaceri

Articol de - Publicat sambata, 05 martie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 05 martie 2011 16:52

Adversare azi, în derbyul de la Torino (ora 21:45, live pe DigiSport), Juventus şi Milan au schimbat în ultimii 25 de ani mulţi jucători, între care Robi Baggio, Pippo Inzaghi şi Davids


Au trecut aproape cinci ani de la Calciopoli, iar AC Milan şi Juventus se tot chinuiesc să spargă hegemonia Interului. Au cîştigat împreună 44 de "scudetti", cultivînd o mare rivalitate de-a lungul timpului, dar s-au ajutat mai mereu cînd a fost nevoie. Nu vă gîndiţi la trafic de puncte, chiar dacă italienii sînt specialişti! Interesele de afaceri au făcut şi ca "Trofeul Berlusconi" să se joace doar între aceste formaţii. Inamici în teren, "rossonerii" şi "bianconerii" au schimbat destui jucători, în ambele sensuri.

Baggio, Davids, Inzaghi...
Prima mutare importantă s-a petrecut acum mai bine de un sfert de secol. Era vara lui 1995, cînd Roberto Baggio a fost sacrificat de Juve pentru a i se face loc puştiului-minune Del Piero. Milan n-a lăsat să-i scape ocazia şi l-a luat pe "Il Divin Codino" cu echivalentul a numai 9 milioane de euro. A urmat în 1997 curioasa poveste a olandezului Edgar Davids. Venit liber de la Ajax, "Pitbull" nu s-a acomodat deloc pe "San Siro" (vă mai amintiţi şi bătaia cu Contra?) şi a cerut să plece. Interesant e că transferul s-a făcut pe 30 noiembrie, chiar la cîteva ore distanţă de ciocnirea directă de la Milano!

Berlusconi a cumpărat în continuare de la familia Agnelli. În 2001 a venit rîndul lui Inzaghi. Pippo se certase cu Del Piero şi a dat Juventus pentru Milan. Toată lumea a fost mulţumită de tranzacţia de 37 de milioane de euro. "Rossonerii" îl au şi acum în lot, iar Juve l-a descoperit pe Trezeguet.

Pact de "neagresiune"
Cînd a trebuit să ia un jucător din altă parte, adversarii de diseară nu şi-au pus piedici. E cazul lui Alessandro Nesta. Lazio decisese să-l vîndă în 2002 şi Juventus s-a retras din cursă, lăsîndu-i cale liberă lui Milan, care a cîştigat duelul cu Inter pentru stoperul italian. Nesta a ajuns pe "San Siro" în ultima zi de transferuri pentru 22 de milioane de euro. Apoi, acelaşi lucru se putea petrece şi cu Ibrahimovici, Buffon şi Zambrotta, dar scandalul de corupţie din 2006 le-a distrus tot planul.

Fair-play-ul cultivat de atunci s-a văzut şi la ediţia din 2005 a Trofeului Berlusconi. Buffon s-a lovit grav şi Milan a sărit imediat în ajutorul torinezilor, împrumutîndu-l pe Abbiati. Experienţa s-a repetat şi recent, cînd din nou Juve avea mare nevoie de portar şi l-a primit pe Storari. La fel s-a întîmplat şi în ianuarie cu Legrottaglie, cu acelaşi sens de circulaţie pe axa Torino - Milano.


3-0 a fost ultima victorie obţinută de Milan la Torino (3-0) în sezonul trecut, cu golurile marcate de Ronaldinho (2) şi Nesta
0 goluri a marcat Ibrahimovici pe "Olimpico" din Torino. Suedezul e liderul marcatorilor lui Milan, cu 14 reuşite, şi e cel mai bun pasator din Serie A, cu 10 assisturi

Vezi aici cotele pentru acest meci!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează