INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

O legendă a Turciei face paralela all-time: „Alex e cel mai mare la Fenerbahce, dar Hagi e cel mai mare din istoria fotbalului turc”

Emre Belozoglu // Foto: Getty Images +44   FOTO
Emre Belozoglu // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 23 noiembrie 2021 15:45 / Actualizat marti, 23 noiembrie 2021 17:34

Emre Belözoğlu, care a jucat și cu Gică Hagi, la Galatasaray, și cu brazilianul Alex, la Fenerbahçe, doi artiști de picior stâng, nu uită „ce a făcut Hagi pentru mine, ajutându-mă să cresc când eram foarte tânăr.”

Emre Belözoğlu are 41 de ani, a fost un copil teribil al fotbalului turc, la 16 ani debuta la Galatasaray, la 22 juca la Mondialul din 2002, punctul de forță al naționalei Turciei, locul 3. Și a rezistat pe teren până în 2020, la 40 de ani, după ce a trecut pe la Inter, Newcastle, Fenerbahçe și Atlético Madrid.

Acum, fostul mijlocaș e antrenor la Bașakșehir, cu victorii pe linie în ultimele cinci etape, inclusiv un 3-1 în fața Malatyei pregătite de Marius Șumudică.

Emre, cinci ani cu Hagi, patru cu Alex

Într-un interviu pentru postul de televiziune beIN Sports, Emre a fost întrebat pe cine consideră mai bun: Hagi sau Alex. Cu Gică a jucat cinci sezoane la Galata, exact cât a rămas „Regele” la Istanbul, 1996-2001, și a fost patru sezoane alături de Alex la Fenerbahçe, între 2008 și 2012.

Un stângaci de mare talent vorbind despre doi super stângaci, eroii Süper Lig din toate timpurile. „Niciodată nu voi nega ce a făcut Hagi pentru mine. M-a antrenat în dueluri unu contra unu, ajutându-mă să cresc când eram foarte tânăr, la tot ce însemna jocul cu mingea, dar și la agresivitatea pe teren. Un profesionist extraordinar”, a declarat Emre.

8trofee a cucerit Emre împreună cu Hagi și Popescu la Galatasaray

Emre: „Hagi a avut mereu un loc special”

A încercat să ocolească răspunsul, spunând că „amândoi au fost foarte buni și nu cred că e corect să-l pun pe unul înainte, să afirm că unul e mai valoros”. Totuși, a zis totul cu această afirmație: „Alex este cel mai mare jucător văzut vreodată la Fenerbahçe, însă Hagi e cel mai mare jucător din istoria fotbalului turc. Pentru mine, Hagi a avut mereu un loc special.”

3trofee a câștigat Emre alături de Alex în tricoul lui Fenerbahçe

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Payet, încă șocat după ce a fost lovit a doua oară în cap: „Mi-e frică să mai bat cornere!”

Ibrahmovici vorbește despre cum e să fii fotbalist la 40 de ani: „În fiecare zi mă trezesc plin de dureri, dar acest Milan mă ține tânăr”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
marius.bxl
marius.bxl  •  23 Noiembrie 2021, 22:29

Oricum ce a făcut Hagi la Galata nu or sa mai vadă turcii așa ceva

maresal_rinu
maresal_rinu  •  23 Noiembrie 2021, 18:58

Ca să înțelegeți ce înseamnă Hagi în Turcia: prin anul 2017 eram în Bursa cu serviciul cu doi colegi din multinaționalela la care lucrez, unul francez și unul brazilian. Umblând prin bazar după cumpărături un vânzător ne întreabă de unde suntem. Când a auzit că sunt din România a socializat cu mine 15 min despre Hagi bineînțeles, fotbal, naționale, dar și alte subiecte nepăsândui că totuși colegii mei veneau din țara lui Ronaldo, Pele, Ronaldinho respectiv Zidane, Platini etc. Pur și simplu i-a ignorat.

853246084756615
Marcel Popa  •  23 Noiembrie 2021, 17:58

Hagi ,rămâne Hagi . Are goluri de goluri, date în cariera lui,a fost un decar adevărat.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează