INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Face zilnic 300 km pentru a juca fotbal. Şi este fată!

Andrea ar face orice numai să practice fotbalul
Andrea ar face orice numai să practice fotbalul

Articol de GSP - Publicat marti, 17 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 ianuarie 2012 18:10

Pasiunea pentru fotbal poate duce şi la eforturi deosebite. Un exemplu vine din Spania. Culmea, e vorba de o fată. Se numeşte Andrea Esteban şi încă nu a împlinit 16 ani.


A îndrăgit sportul-rege de mică, iar cînd a mai crescut a decis să devină fotbalistă. S-a pregătit cum a putut în orăşelul natal, care nu are echipă feminină, însă în vară a venit timpul să facă un pas mare.

Şi a apărut problema. Locuieşte în Teruel, iar clubul la care a ales să joace, singurul mai apropiat cu pretenţii, este Levante, în Valencia. La 150 de kilometri depărtare. Situaţia nu a descurajat-o. Decizia i-a aparţinut: face naveta. 300 de kilometri pentru fiecare antrenament, de 4 ori pe săptămînă.

Ajutorul părinţilor e determinant. Tatăl, Tomas, a explicat: ”Levante ne-a oferit locuinţă pentru Andrea, dar ea a hotărît că e mai bine să stea cu noi. Aşa am ajuns să o ducem mereu cu maşina. Facem un efort pentru că îi place enorm fotbalul, este o elevă strălucită, iar serviciul meu îmi permite să-mi iau zile libere. Facem tot posibilul ca talentul ei să nu se piardă”.

Atacant, Andrea chiar are calităţi excepţionale. Datorită lor a debutat deja în Primera Division, ba a ajuns şi în reprezentativa de profil a Spaniei.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
legoolas
legoolas  •  17 Ianuarie 2012, 18:39

Bravoi ei, e si frumusica !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează