INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN ISRAEL

VIDEO + FOTO Fanii lui Celtic, de partea Palestinei în conflictul cu Israelul: „Glorie rezistenței” » Fostul jucător al scoțienilor le-a dat o replică dură: „Nu aveți nicio idee despre acest conflict! Nici măcar nu știți unde e Israelul pe hartă”

Sursă foto: Twitter @ Irish Unity
Sursă foto: Twitter @ Irish Unity

Articol de - Publicat duminica, 08 octombrie 2023 11:36 / Actualizat duminica, 08 octombrie 2023 13:53

Fanii campioanei Scoției, Celtic Glasgow, au avut un mesaj de susținere la adresa Palestinei, în contextul atacului pornit de organizația palestiniană Hamas asupra Israelului, sâmbătă dimineață. 

  • Sâmbătă, statul Israel a fost atacat de organizația teroristă Hamas. Potrivit BBC, sunt peste 250 de victime, iar peste 100 de persoane sunt răpite. Iar numărul persoanelor dispărute este de ordinul miilor
  • Ministrul Apărării și Comandantul Poliției au declarat stare de război pe teritoriul țării
  • Israel a ripostat, atacând fâșia Gaza, unde s-au raportat peste 250 de victime
  • Duminică dimineață, Israel a fost atacat și din Nord, din zona Libanului, de organizația Hezbollah
  • Săptămâna viitoare, la Tel Aviv era programată partida Israel - Elveția din preliminariile EURO 2024
  • Beno David, corespondentul Gazetei Sporturilor de la Tel Aviv, vine cu toate noutățile din zonă

Sâmbătă, 7 octombrie, organizația paramilitară palestiniană Hamas a pornit un atac fără precedent asupra Israelului. Potrivit celor de la BBC, sunt peste 250 de victime, peste 100 de persoane au fost răpite, iar numărul persoanelor dispărute este de ordinul miilor. 

Adrian Porumboiu, fără filtru la adresa Universității Craiova: „A primit ajutor de la stat, de la ANRP! Nu are niciun fel de istorie”
CSU CRAIOVA
Adrian Porumboiu, fără filtru la adresa Universității Craiova: „A primit ajutor de la stat, de la ANRP! Nu are niciun fel de istorie”

Fanii lui Celtic s-au poziționat de partea organizației palestiniene Hamas în conflictul cu Israelul

Green Brigade, peluza care o susține pe Celtic Glasgow, campioana en titre Scoției, a avut un mesaj de susținere pentru cei de la Hamas. Scoțienii au afișat un mesaj în tribunele Celtic Park, sâmbătă după-amiază, în timpul meciului cu Kilmarnock, scor 3-1 pentru alb-verzi, în runda cu numărul 8 din Scottish Premiership. 

„Eliberați Palestina! Glorie rezistenței” au fost cele două bannere afișate de fanii lui Celtic în tribunele „Paradise”. 

Fanii lui Celtic și-au arătat mereu suportul față de Palestina. De-a lungul timpului, suporterii alb-verzilor au afișat mai multe bannere pro-palestiniene. De altfel, la meciurile de acasă ale lui Celtic, în tribunele stadionului pot fi regăsite steaguri ale Palestinei. 

Nir Bitton, fost jucător israelian la Celtic: „Nu aveți nicio idee despre acest conflict”

Poziția aleasă de fanii lui Celtic l-a enervat pe Nir Bitton (31 de ani), fost mijlocaș israelian la Celtic în perioada august 2013 - iulie 2022, în prezent la Maccabi Tel Aviv, în țara natală. 

Fanii lui Celtic, de partea Palestinei în conflictul cu Israelul: „Glorie rezistenței” » Fostul jucător al scoțienilor le-a dat o replică dură: „Nu aveți nicio idee despre acest conflict! Nici măcar nu știți unde e Israelul pe hartă”
Nir Bitton, în timpul unui meci Motherwell - Celtic. Foto: Imago

Israelianul a postat, la Insta Story, un mesaj foarte dur în care îi atacă pe fanii lui Celtic. „Rușine să vă fie! Eliberați Fâșia Gaza, nu Israelul. Susținerea unei organizații teroriste care sărbătorește cu mândrie omorârea familiilor noastre este ceva absolut nebunesc și rușinos. 

Mulți dintre voi nici măcar nu știți unde e Israelul pe hartă. Nu știți nimic despre acest conflict și vă comportați de parcă aveți toate datele despre acest caz. 

Ca tată a 3 copii aș vrea să văd cum ați reacționa voi dacă v-ar fi omorâți sau răpiți copiii. Nu îmi spuneți că asta le fac israelienii palestinienilor, pentru că acest lucru este departe de a fi adevărat. 

Încetați să mai fiți spălați pe creier și citiți despre acest conflict!”, a transmis Nir Bitton, fotbalist care a cucerit cu Celtic 8 titluri, 3 Cupe ale Scoției și 4 Cupe ale Ligii Scoției. 

În lotul lui Celtic se regăsește un jucător israelian: extrema dreapta Liel Abada. De altfel, pe la Celtic au mai trecut în ultimii ani fotbaliști din Israel, precum fundașul Hatem Elhamed, care a jucat și la Dinamo, Rami Gherson, Beram Kayal și Eyal Berkovic. 

Citește și: 

Jucătorii străini au început să părăsească Israelul: „Nu mă întrebați de fotbal. E război!”

Radu Drăgușin, printre cei mai buni din Genoa - AC Milan, George Pușcaș, cel mai slab: „Jocul a trecut pe lângă el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
cineseu
cineseu  •  10 Octombrie 2023, 13:42
Postat de lulu pe 08 Octombrie 2023, 17:06

Bai incultura,știința mea este din istorie,cealaltă chestie cu scuzele pe care ți le-am cerut,era o ironie.Pune mâna pe carte , e un simplu sfat.In rest,numai de bine,n-o sa pierd vremea cu un nescolit .

istoria cui? daca citesti istoria turcilor, vei afla ca Stefan cel Mare a pierdut razboaiele pe care istoria ta ti-a spus ca le-a castigat. nu-ti pierde timpul sa-mi raspunzi, te-am supraestimat.

flob
flob  •  09 Octombrie 2023, 07:13

Experții în medicină sunt și experți istorici. Ei știu exact și ceea ce sa întâmplat de-a lungul timpului între Israel și Palestina, știu și despre conflictul dintre Armenia și Azerbaijan pentru Nagorno-Karabakh, asta după ce ne-au demonstrat că știu mai bine decât părțile implicate în conflictul ruso-ucrainean. Avem mii de experți pe orice tema. Mereu pregătiți, mereu cu explicații amănunțite și cu dovezi. Cum recunoști acești experți? Simplu. Au aceleași dovezi și dau aceleași detalii și cel mai important, toți sunt patrioți. Și cel mai important, niciunul nu stăpânește limba română.

mafa
mafa  •  08 Octombrie 2023, 20:20
Postat de Joe2022 pe 08 Octombrie 2023, 17:26

Bine că te-ai informat după Google aka Wikipedia. Așa fiecare țară are teritorii pierdute. Așa și Rusia vrea Ucraina, așa și Romania are de luat teritorii, așa și Ungaria visează la una alta, așa și alde Anglia, Franța și-au luat bucăți prin toată lumea la un moment dat. Polonia poate ar vrea și ea una alta. Păi ce facem acum? Facem după cum ni se scoală? Dam in cap la oameni nevinovați, ucidem,violăm , distrugem că acum o mie de ani aveam ce nu mai avem? De unde au ăștia 5000 de rachete? Auzi teroriști fiind, au 5000 de rachete. Și să omori civili , sa decapitezi, sa violezi, asta e barbarie. E plin internetul de ce au făcut acești teroriști. Au ucis copii , femei , fete tinere, bărbați etc ca și cum au ieșit la vânătoare de porci mistreți. Adevărul nu îl știm noi ce e acolo, care e istoria de 4,5000 de ani a teritoriilor evreilor, arabilor. Nimic nu scuza crimele oamenilor nevinovați, mai ales cruzimea cu care sunt curmate vieți nevinovate! Mai merita ei sa aibe cerințe când sunt niște barbari? Și așa sunt și aia din Iran cu mentalitatea de epoca de piatra. De aceea cine se aseamănă se adună: Rusia , Iran, Coreea de Nord, China. Niște tari barbare și comuniste care își îndobitocește sau își persecuta propria populație!

Dar femeile,batranii, copii si barbatii palestinieni asupriti,ucis si dati afara din tara lor nu au valoare umana pentru tine ??....***, ar trebui sa se impace cu furtul tarii si al istoriei lor ??...ai o parere proasta intr-o gandire ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează