INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TAS

Fener is back! » TAS a suspendat deciziile UEFA în cazurile de corupţie Fenerbahce şi Beşiktaş

Articol de - Publicat vineri, 19 iulie 2013 00:00 / Actualizat joi, 18 iulie 2013 22:36

Cele două cluburi revin în Ligă (Fener), respectiv Europa League (Beşiktaş), dar joacă degeaba dacă TAS confirmă hotărîrile forului continental. Sentinţa definitivă poate fi anunţată pe 30 iulie, 8 sau 25 august


E o victorie mică, deocamdată, dar în Turcia a fost sărbătorită ca un mare triumf. Judecate alături de Steaua şi excluse din Europa pentru blaturi, ca urmare a unei decizii UEFA confirmate în apel, Fenerbahce şi Beşiktaş au anunţat ieri cu mare pompă că au obţinut la TAS suspendarea deciziei forului continental. "Vreau să ştiţi, iubitori ai Fenerului: vom continua în acest an în Ligă, o dată cu tragerea la sorţi de vineri", a clamat preşedintele Aziz Yildirim la postul TV al vicecampioanei Turciei.

Ce nu le-a spus Yildirim fanilor. Suspendarea pedepsei nu înseamnă automat că Fener şi Beşiktaş au scăpat. Tribunalul de Arbitraj Sportiv urmează să judece apelurile introduse de cele două cluburi şi a primit de la UEFA trei date la care să comunice decizia finală: 30 iulie, 8 sau 25 august. Dacă TAS confirmă hotărîrea forului continental de a le exclude din Ligă (Fener), respectiv Europa League (Beşiktaş), greii din Istanbul joacă degeaba. Meciurile le vor fi anulate şi în locul lor vor evolua în Europa alte formaţii din Turcia.


"Nu am meritat să fim excluşi din Europa, din cauza unei situaţii ce durează de doi ani, referitoare la trucarea unor meciuri"
Aziz Yildirim, preşedinte Fenerbahce

Iertaţi parţial la apel
În ceea ce o priveşte pe Fener, UEFA îi îndulcise pedeapsa iniţială la apel. Excluşi în primă instanţă pe 3 sezoane din Europa, dintre care unul cu suspendare, galben-negrii fuseseră iertaţi de sezonul cu suspendare. Beşiktaş, în schimb, n-a avut parte de clemenţă şi a rămas exclusă din ediţia 2013-2014 a Ligii Europa.


BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
oresund
oresund  •  19 Iulie 2013, 10:53

Nu-i primeste, degeaba. La fel si Rapidul va fi exclusa din campionat.

pasnick
pasnick  •  19 Iulie 2013, 10:32

@alpin: crezi ce spui sau spui ce crezi? se pare ca ai o oarecare deficienta: lipsa de obiectivitate. si asta nu poate duce niciodata la ceva bun. dimpotriva! s-auzim de bine!

alpin
alpin  •  19 Iulie 2013, 09:09

Daca tot s-a compromis UEFA prin decizia de a suspenda pentru 5 ani executarea pedepsei de un an primita de Steaua pentru coruptie, ce o impiedica sa se compromita din nou?! Si, cum se batea Blatini cu caramida in piept ca vor lua cele mai drastice masuri!?! Pana a primit spaga de la Mircea Sandu...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează