INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TOTTENHAM

Miliardarul și șeful companiei care deține clubul lui Radu Drăgușin a pledat vinovat la New York. Riscă 25 de ani după gratii

Joe Lewis, în stânga
Joe Lewis, în stânga

Articol de - Publicat miercuri, 24 ianuarie 2024 21:43 / Actualizat miercuri, 24 ianuarie 2024 22:34

Joe Lewis, miliardarul britanic a cărui familie deține o mare parte din Tottenham, clubul lui Radu Drăgușin, a recunoscut că a folosit informații privilegiate pentru a trimite cadouri „prietenilor și amantelor sale”, care au câștigat astfel milioane de dolari la Bursă.

Joe Lewis a fost acuzat în vară de „insider trading", adică de „constituirea de scheme de concurență neloială". Concret, miliardarul britanic se folosea de informații privilegiate pentru a trimite cadouri „prietenilor, amantelor, piloților privați și asistenților personali", abuzând de accesul său la sălile de consiliu corporative.

Radu Drăgușin i-a dat gata pe fanii lui Tottenham » Cu ce a apărut la antrenament, înaintea duelului cu Guardiola: „Prințul din Transilvania”
Tottenham
Radu Drăgușin i-a dat gata pe fanii lui Tottenham » Cu ce a apărut la antrenament, înaintea duelului cu Guardiola: „Prințul din Transilvania”

Joe Lewis a pledat vinovat ca parte a unui acord cu procurorii

Inițial a negat totul, dar miercuri a pledat vinovat, ca parte a unui acord cu biroul procurorului american din Manhattan, New York. Tot ca parte a acestui acord, Lewis, al cărui trust de familie controlează o majoritate a clubului Tottenham Hotspur, are dreptul de a face apel în cazul în care este condamnat la închisoare.

În iulie 2023, când a fost și arestat, s-a scris că riscă 25 de ani după gratii. Dar acum, în condițiile în care și-a recunoscut vinovăția, este de așteptat să primească o pedeapsă ceva mai blândă.

Joe Lewis: „Sunt atât de jenat pentru comportamentul meu”

Miercuri, adresându-se judecătorului districtual din SUA, Jessica Clarke, Lewis a spus că știa la acea vreme că ceea ce făcea este greșit. El a admis: „Sunt atât de jenat și îmi cer scuze instanței pentru comportamentul meu”.

Piloții, Patrick O'Connor și Bryan Waugh, au fost de asemenea puși sub acuzare. Ca și Lewis, ei depuseseră declarații de nevinovăție în iulie anul trecut.

19 capete de acuzare împotriva lui Joe Lewis

Miliardarul britanic a fost acuzat de procurorii federali cu 16 capete de acuzare de fraudă a valorilor mobiliare și trei capete de acuzare de conspirație, pentru presupuse infracțiuni comise în perioada 2013 - 2021.

Joe Lewis, a cărui avere este estimată la 6,1 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes, a cedat oficial controlul lui Tottenham în 2022. Iar avocatul Bryan A Glinton l-a înlocuit ca director. Participația sa din club, pe care a deținut-o prin Grupul ENIC, alături de Daniel Levy, a fost predată oficial unui trust de familie.

Mai puteți citi:

Bild dezvăluie: Kylian Mbappe a ales noua echipă! Ce ține în loc oficializarea acordului

Piele de găină! » Henrik Larsson și o sală întreagă în lacrimi în momentul apariției pe scenă a lui Sven-Goran Eriksson, bolnav în stadiu terminal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează