INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

FOTO Astăzi debutează Premier League » Pep vs Mou pentru coroana Regatului! Cine va câștiga campionatul?

Guardiola și Mourinho,
salutul de faţadă al
eternilor rivali FOTO Reuters +10   FOTO
Guardiola și Mourinho, salutul de faţadă al eternilor rivali FOTO Reuters

Articol de - Publicat sambata, 13 august 2016 00:00

Reflectoarele sunt pe Manchester. Duelul celor doi giganţi de pe bancă a acaparat totul. Leicester? Lumea a şi uitat de campioana sezonului trecut

Ca niciodată până acum, senzaţia e că în sezonul care demarează astăzi managerii vor ţine capul de afiş şi nu jucătorii. A afirmat-o fostul internaţional englez Rio Ferdinand şi are perfectă dreptate. Luaţi numai băncile echipelor de top. Pep Guardiola la Man. City, Jose Mourinho la vecina United, Arsene Wenger la Arsenal şi Antonio Conte la Chelsea. Veritabil careu de aşi!

 

Pogba rămâne în umbră

United tocmai a bătut recordul all-time al transferurilor, cu cele 105 milioane de euro cheltuite pentru achiziţia lui Pogba. Dar parcă duelul Pep vs Mou pentru titlu atrage mai mult decât parcursul francezului la al doilea său descălecat în curtea "diavolilor".

Ajunge o scânteie

Vreme de două sezoane, în La Liga (2010-2012), Guardiola, pe atunci la Barcelona, şi Mourinho, antrenor la Real, au dus un veritabil război. Pe teren şi în mass-media. Acum, cel puţin la modul declarativ, amândoi dau senzaţia că au îngropat securea. Fiecare pretinde că a avut de învăţat de la celălalt şi duelurile din Spania i-au făcut mai buni. Dar cine-i cunoaşte ştie că va fi de ajuns o scânteie pentru a-i vedea din nou pe baricade. Mai ales că sunt şi vecini, la Manchester.

"Jucătorii pot visa"

Favorit este Guardiola, lucru recunoscut indirect şi de rivalul său: "Nu cred că mi se poate cere titlul în primul an. Am nevoie de timp ca să construiesc o echipă de top". Însă după triumful din Supercupă, 2-1 cu Leicester, tot Mou a admis că nu le-a interzis jucătorilor să viseze la coroana cu lauri: "Ba chiar îi încurajez s-o facă".

Campioana a rezistat asaltului

Leicester? Atrasă mai mult de Guardiola, Mourinho, Conte, Ibrahimovici sau Pogba, lumea aproape că a uitat de campioana-surpriză a stagiunii trecute. Care nu s-a întărit substanţial, dar a reuşit un lucru extraordinar. Cu excepţia lui N'Golo Kante, plecat la Chelsea, şi-a păstrat toţi jucătorii cu care a reuşit minunea din primăvară.

18 trofeea câştigat Pep în carieră (6 titluri, 10 Cupe, 2 Champions League). Mourinho, 17 (8-7-2)

915.700.000 €au investit cluburile engleze în achiziţii de jucători

190.000.000 €a cheltuit Man. City cu achiziţiile de jucători. Cel mai mult. United e pe locul 2, cu 185 milioane

373 de jucători străinisunt în Premier 2016-2017. 67 la sută

15dintre cele 20 formaţii din Premier League au patroni sau acţionari majoritari străini

PREMIER LEAGUE 2016-2017 PREDICTII

  • Cel mai bun portar: De Gea (Man. United)
  • Revelaţia sezonului: Leroy Sane (Man. City)
  • Campioana ultimei stagiuni: Leicester City
  • Cel mai bun jucător: Paul Pogba (Man. United)
  • Arbitrul anului: Mark Clattenburg
  • Managerul sezonului: Antonio Conte (Chelsea)
  • Golgeterul stagiunii: Zlatan Ibrahimovici (Man. United)
  • Fundaşul de fier: John Stones (Man. City)
  • Cei mai înfocaţi fani: Arsenal

Prima etapă

Astăzi

14:30 Hull - Leicester Eurosport 1
17:00 Burnley - Swansea
17:00 Crystal Palace - West Bromwich
17:00 Everton - Tottenham Eurosport 1
17:00 Middlesbrough - Stoke
17:00 Southampton - Watford
19:30 Man. City - Sunderland Eurosport 1

Mâine

15:30 Bournemouth - Man. United, Dolce 1
18:00 Arsenal - Liverpool, Dolce 2

Luni

22:00 Chelsea - West Ham Eurosport 1

Nimic nou. Trei pe bancă

Costel Pantilimon (Watford), un portar, fundașul Florin Gardoș (Southampton), și talentatul Vlad Dragomir (Arsenal) sunt reprezentanții noștri în Premier League. Exact ca și sezonul trecut. Problema e că niciunul nu e titular la club. Panti n-are nicio șansă în fața lui Heurelho Gomes, iar Florin Gardoș se chinuie să revină în lotul "Sfinților", după ruptura de ligamente încrucișate suferită vara trecută. Dragomir a fost luat de Wenger la echipa mare, în primăvară, dar numai ca partener de antrenament pentru seniori.

10 miliarde în trei ani!

Conform noului contract TV, în următorii trei ani, Sky și BT vor oferi cluburilor din Premier 6 miliarde de euro, cu 71% peste vechiul angajament. Cu drepturile internaționale, se apropie de 10 miliarde de euro! Din viitoarea stagiune, ultima clasată din Premier va câștiga numai din drepturi TV 135 de milioane de euro. Iar campioana, 210 milioane!

Se vede pe Eurosport 1 şi pe Dolce

Ca şi sezonul trecut, Premier League va putea fi urmărită pe Eurosport 1, care a cumpărat drepturile de transmisie până în 2019, şi pe Dolce. Primul va transmite meciurile de sâmbătă şi pe cel de luni, iar Dolce 1 şi Dolce 2 se vor axa pe partidele programate duminică. Spre deosebire de stagiunile anterioare, Eurosport introduce lunea, de la 20:30, o emisiune live dedicată meciurilor din campionatul englez, sută la sută produsă în România: Premier League Magazin. Durata: 90 de minute.

City e favorita

TOP 10 TRANSFERURI

 tabel

 favorite

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
plischi
plischi  •  14 August 2016, 13:37

azi, la ce ora, ca pep a jucat ieri?!

ottobraun
ottobraun  •  14 August 2016, 10:57

portoghezu nu prinde Big Four!

raul1985
raul1985  •  13 August 2016, 23:27

Castiga MU detasat campionatul. Liverpool si Arsenal nu au mentalitate de campioni. Cetatenii au cel mai numeros si mai valoros lot, dar cred ca asta este si problema lor. Prea multi jucatori valorosi se bat pt primul 11. Spurs arata binisor si sezonul asta chiar daca azi au facut egal... in fine, dar cum am zis la inceput, MU are tot ce-i trebuie sa castige la pas: antrenor, mentalitate, traditie si cel mai important, pe Zlatan...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează