INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - BARCELONA 2-1

FOTO Bombardierul » Ronaldo a şutat în 33 de minute mai mult decît întreaga echipă a Barcelonei în tot meciul

Alunecarea lui Pique n-are nici un efect. Cristiano Ronaldo (dreapta) lansează racheta înainte ca fostul coleg de la Man. United să-l blocheze // Foto: Reuters +4   FOTO
Alunecarea lui Pique n-are nici un efect. Cristiano Ronaldo (dreapta) lansează racheta înainte ca fostul coleg de la Man. United să-l blocheze // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 martie 2013 19:39

Intrat după aproape o oră de joc în Clasico de sîmbătă, Cristiano a tras de 6 ori la poartă. Barca a avut în 90 de minute doar 5 şuturi.

Sîmbătă, în cel de-al şaselea Clasico al sezonului, Madridul oricum juca mai bine decît Barcelona, chiar şi fără Cristiano. Portughezul era odihnit pentru şocul de marţi, de la Manchester, din "optimile" Ligii (1-1 în tur, pe " Bernabeu"). Dar nu putea rămîne întreg derbyul pe bancă.

Din minutul 57, cînd a intrat Ronaldo, Real a erupt într-o furie ofensivă. I-a asediat pe catalani, cu bombardierul codificat CR7 testîndu-l pe Valdes din toate poziţiile.

A trăsnit barele!
În afara raidurilor sale care au tăiat în două defensiva blaugrana, majoritatea încheiate cu trasoare spre poarta oaspeţilor, Ronaldo a mai avut două faze fixe, pe axul terenului, de la 20 şi 25 de metri. La prima, o folha seca, mingea şi-a schimbat direcţia în ultima clipă, Valdes respingînd cu greu în corner. La a doua, balonul a trăsnit încheietura barelor.

561684-valdes-ronaldo-bara.jpg

În 33 de minute, numai Cristiano a şutat de 6 ori la poartă. Mai mult decît întreaga echipă a Barcelonei în 90 de minute! Oaspeţii au avut doar 5 şuturi.

De "Incredibilul CR7", cum l-a descris Marca, îi este teamă lui Alex Ferguson, fostul său manager de la Manchester United. "Pe Ronaldo nu îl pot oprit decît ucigîndu-l cu maceta", s-a amuzat Sir Alex. "Old Trafford", casa lusitanului între 2003 şi 2009, îl aşteaptă marţi, în Champions League.

Arbitrul care nu dă penalty contra lui Real!
În ultimul minut al prelungirilor, arbitrul Miguel Perez Lasa ar fi trebuit să dea penalty Barcelonei, dar n-a făcut-o! Sergio Ramos i-a blocat sprintul lui Adriano, lovindu-l peste genunchiul stîng şi întinzîndu-l pe gazon. "A fost cel mai clar 11 metri posibil. Lasa ar trebui să ne ceară scuze pentru această decizie", a protestat Pique. El nu ştia că, în 13 ani de arbitraj, Perez Lasa a condus 30 partide ale Madridului blanco. Şi nu a dictat nici un penalty împotriva lui Real. A văzut însă 8 lovituri de pedeapsă pentru albi.

561681-fault-sergio-ramos.jpg

"Ai făcut pe tine de frică!"
Imediat după fluierul final, Valdes, portarul Barcelonei, s-a repezit la arbitrul Lasa. L-a împins, urlînd la el: "Ai făcut pe tine de frică! N-ai pic de ruşine!". Calm, Lasa a scos cartonaşul galben. Cum Valdes a continuat, în clipa următoare a văzut roşu. Goalkeeperul a fost ţinut cu greu de Pique şi de delegatul echipei catalane să nu-l linşeze pe "central". Riscă 4 etape de suspendare!

561683-rosu-valdes.jpg

Mourinho a luat 3 etape pentru gestul "cătuşelor"
Tot în prelungirile partidei de pe "Bernabeu", la mijlocul terenului, după ce jocul fusese oprit la un cartonaş galben primit de Iniesta, Pique a repetat un gest faimos al lui Mourinho. Fundaşul blaugrana a făcut semnul "mîinilor încătuşate" spre arbitrul Lasa. După acea reacţie de la meciul cu Sampdoria (Serie A), Mourinho, atunci antrenor la Inter, a fost suspendat 3 jocuri şi amendat cu 40.000 de euro.

561680-catuse-pique.jpg

21 de goluri în 13 meciuri la rînd
Defensiva e punctul nevralgic al Barcelonei. Din 10 ianuarie, de la 5-0 cu Cordoba în Cupa Spaniei, nu a mai fost meci în care catalanii să nu ia gol. De atunci, Barca a jucat 13 partide şi a încasat nu mai puţin de 21 de goluri, o medie de 1,6 pe meci! Ceea ce nu se mai întîmplase la echipa blaugrana din 1962, anunţă As. Au trecut 51 de ani!

"Ştiu exact cum să-l opresc pe Cristiano marţi, în Champions. Am două planuri. Primul: îl ucid cu maceta. Al doilea: îl ucid cu mitraliera" (Alex Ferguson, manager Man. United)

3 victorii are Real Madrid în 6 Clasico jucate în acest sezon (golaveraj total, 13-10); Barcelona are doar o victorie, două meciuri încheindu-se remiză

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
hello18
hello18  •  04 Martie 2013, 11:53

in sfarshit gata cu dominatia Barcei...gata cu laudele...gata cu Messi.sper ca anul acesta Ronaldo sa ia al doilea balon de aur si Real sa catige UCL :D Forza Real!!! :-bd

alex1618
alex1618  •  04 Martie 2013, 10:12
Postat de lpep pe 04 Martie 2013, 08:33

"CR7 a sutat in 33 de minute mai mult decât intreaga echipa a Barcelonei." Corect! Dar a si simulat faulturi mai mult decât intreaga echipa a Barcelonei.

E imposibil sa simulezi mai mult decat barcelona, adica sa cersesti.....

plischi
plischi  •  04 Martie 2013, 10:02

mosneagul lui united il gadila pe c ronaldo, poate-poate va fi mai putin periculos. strategie, te halesc, dar se prinde lumea...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează