INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

VIDEO EXCLUSIV Un fost selecționer al Angliei, acuzat în direct de Gabi Tamaș: „Cred că era puțin rasist” » Ce probleme a avut cu el: „Îmi venea să-l urc în cuier”

Roy Hodgson a fost și selecționer al Angliei, foto: Imago
Roy Hodgson a fost și selecționer al Angliei, foto: Imago

Articol de , - Publicat marti, 25 aprilie 2023 10:17 / Actualizat marti, 25 aprilie 2023 14:03

Invitat la GSP LIVE, Gabriel Tamaș (39 de ani) a dezvăluit ce probleme a avut cu Roy Hodgson (75 de ani), cu care a lucrat la West Bromwich Albion, în perioada 2010-2012.

  • Crescut la Tractorul Brașov, Gabi Tamaș a fost legitimat de-a lungul carierei la echipe precum Dinamo, Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, West Bromwich, Doncaster, Watford, FCSB, Cardiff, Hapoel Haifa, Astra, U Cluj, FC Voluntari și Petrolul

Sub comanda actualului antrenor de la Crystal Palace (locul 12 din Premier League), Tamaș a jucat 16 partide. Acum, fundașul legitimat la Concordia Chiajna a povestit ce probleme a avut de-a lungul carierei cu acesta.

Gabi Tamaș dezvăluie la GSP Live ce probleme a avut cu Roy Hodgson: „Cred că era puțin rasist”

„După părerea mea, cred că era puțin rasist. Când eram acolo și trebuia să plec la Crystal Palace, a sunat antrenorul și m-a făcut varză. 

A venit odată la mine și mi-a zis că trebuie să-mi măsoare grăsimea corporală. După aceea, mi-a zis că nu stau bine în timpul antrenamentelor, că am grăsime, că nu știu ce... Bun, am schimbat tot după aceea. Eram în top 3 la antrenamente, am dat jos grăsimea. Ce mai zici? Nimic. 

M-a trimis la echipa a doua. Am bătut Chelsea cu 5-0, dar erau numai copii. I-am zis «OK, nu mă bagi. Dar nu mai merg la echipa a doua. Sunt copii acolo. Eu nu învăț nimic. Lasă-mă să plec». Am avut ofertă pe bani mulți, din China. Știi ce mi-a zis? «China nu e pentru tine». Era să-mi cadă față. Îmi venea să-l iau și să-l pun în cuier. El spunea că nu sunt jucător de banca de rezerve. El mă băga direct în teren. Se accidenta fundașul, mă băga direct în teren. Nu am văzut niciodată așa ceva! 

Dacă erau apți toți, eu eram direct în tribună. Vineri, înainte de meci, m-a chemat. Eu știam că urma să fiu titular. Zice «Am o dilemă. Și-au revenit titularii...». Știi ce am făcut? Am ieșit de pe teren și m-am pus pe pe bancă. Nu am mai făcut antrenament. Am zis că sunt prea nervos și poate lovesc pe cineva. 

De Crăciun, aveam meci și știam că nu joc. L-am sunat pe directorul sportiv și i-am zis «Spune-i lui Mister că vreau să plec acasă». El tot îmi zicea că avem meci, dar am insistat să sune. După aceea, m-a sunat directorul înapoi: «A zis Mister că poți să pleci acasă. Că ești profesionist». Când trebuia să plec la Crystal Place, nu m-a lăsat să plec. Președintele mi-a zis «Eu nu am văzut în viața mea așa ceva, ca un om să facă rău cuiva așa». 

M-am dus la Doncaster, am jucat și a venit antrenorul de acolo și îmi zice «Știi cum cine am vorbit? Cu Hodgson. Mi-a zis că ești cel mai bun fundaș». Am rămas blocat. Poate și-a dat seama că a greșit”, a spus Gabi Tamaș la GSP LIVE.

Un fost selecționer al Angliei, acuzat în direct de Gabi Tamaș: „Cred că era puțin rasist” » Ce probleme a avut cu el: „Îmi venea să-l urc în cuier”
Gabriel Tamaș (ultimul) din dreapta, pe vremea când era legitimat la West Bromwich Albion. În centru este Roy Hodgson. Sursă foto: Getty Images
  • În prezent, englezul Roy Hodgson a fost numit pe 21 martie pe banca lui Crystal Palace, având contract până la finalul sezonului. În 4 meciuri are 3 victorii și un egal;
  • Are în CV echipe precum Inter Milano, Blackburn, Udinese, Fulham, Liverpool, West Bromwich, Crystal Palace și Watford, dar și naționala Angliei, naționala Finlandei și naționala Elveției.

Gabi Tamaș a avut oferte de la Bayern Munchen și Lazio

Apărătorul cu 67 de selecții în naționala României a povestit că a fost în atenția unor cluburi importante din Europa, dar că din anumite motive transferurile au căzut.

„Să joc mai sus nu se putea. Poate la alte echipe. Am jucat în Anglia și Spania, cele mai bune campionate. Unde mai sus? Da, poate la alte echipe. Am ajuns la Celta Vigo când era un club mare, Spartak câștigase campionatul de 9 ori, West Brom juca în Premier League.

Am făcut câteva prostioare și am pierdut un transfer sau două. De exemplu la Lazio. Am făcut o escapadă în cantonamentul naționalei. Dacă nu o făceam... Nu am plecat din cantonament. Am băut un șpriț și ne-am întors. Au fost mai mulți atunci. Doar eu și Mutu am fost dați afară, că nu eram la prima abatere. S-a văzut dimineața la antrenament. Eram toți cam avariați. Asta a fost să fie. Da, atunci eram în discuții cu Lazio. După aia... 

Au zis «Uite, că ai o viața extrasportivă...». Al doilea transfer ratat a fost la Bayern Munchen. Când era Van Gaal antrenor. Eram la națională și jucam contra Olandei. Au fost discuții și nu s-au finalizat. Bine, a mai fost și Celtic. Nu am refuzat eu. Nu s-au finalizat discuțiile. Eu m-am înțeles, dar nu s-au finalizat...”, a povestit Gabi Tamaș la GSP LIVE.

Citește și: 

Încă un antrenor din Liga 1 dat afară! E înlocuit de Rednic!

Gigi Becali i-a cerut deja lui Giovanni să le găsească echipe: „Vinde-i pe toți!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
Vladpopescu125
Vladpopescu125  •  25 Aprilie 2023, 16:51
Postat de .iosif. pe 25 Aprilie 2023, 11:44

Rasist în interpretarea lui Tamaș. Sir Roy Hodgson e unul din cei mai respectați antrenori din fotbalul englez și a lucrat cu jucători de toate naționalitățile, n-am mai auzit până acum de vreunul să se plângă de rasism din partea lui. Dar se trezește Tamaș al nostru că i se pare lui că era un pic rasist, de asta nu îl băga să joace =)))

Bine ma cunoscatorule ca parerea ta este pertinenta desi nu il cunosti pe britanic personal precum romanul asta amarst. Vad ca il si inobilezi pe britanic cu titlul de Sir phhhh, probabil sa fi credibil, phhh. Subiectul discutiei nucers A.Ferguson sau K.Dalghis, 2 exemplr de antrenori cu titlul de Sir. (Kenny Dalghis care a declarat intr un interviu ca nu a vazut niciodata un jucator , adversar , care sa se odihneasca cu mana in sold linga linia de aut privind jocul, fara sa se miste , iar cand mingea ajungea la el sa se schimbe intr un tip fenomenal , sa schimbe soarta jocului.il elogia pe Gica HAGI.)

zalmolxis
zalmolxis  •  25 Aprilie 2023, 13:23

Tamas sigur nu avea cu tine ca drojdeai? Jumatate din echipa aia erau vinituri de te miri de unde. Daca avea cu toti , intelegeam ca era rasist , dar ca o avut doar cu tine atunci alta a fost problema.

tudor.m
tudor.m  •  25 Aprilie 2023, 12:38
Postat de Acidutzu_67 pe 25 Aprilie 2023, 11:53

Il inteleg pe Tamas si stiu ce zice...Toti englezii au o doza de superioritate si/sau rasism in ei...manifestata fata de celelalte popoare dar mai ales vis a vis de est-europeni...Unii o ascund mai bine, altii nu...chiar daca ai mai multe cunostinte si abilitati decat ei si vorbesti trei-patru limbi straine. Multi nici engleza lor nu o stiu/scriu corect (wrong spelling).. Cu toate acestea nu iti arata niciodata ca te apreciaza, dimpotriva au grija sa-ti arate ca ei sunt peste tine in societate...

Nu asta l-a impiedicat pe Tamas sa performeze mai bine in Anglia - ca mai exista vreun antrenor batran cu un colt impotriva est europenilor. Superioritatea de care zici exista la toate societatile vestice la un anumit nivel - de francezi ce sa mai zicem? Si cu toate astea sunt atatia est europeni care isi construiesc cariere lungi si constante in campionatele respective.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează