INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Gerrard vrea să uite dezastrul de acum 7 ani: ”A fost sinucidere”

Steven Gerrard speră să-i fie mai uşor azi, în faţa vărului Anthony (Cardiff City), decît i-a fost în februarie 2005 cu Makelele
Steven Gerrard speră să-i fie mai uşor azi, în faţa vărului Anthony (Cardiff City), decît i-a fost în februarie 2005 cu Makelele

Articol de - Publicat duminica, 26 februarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 25 februarie 2012 21:21

În 2005, în ultimul act al aceleiaşi competiţii, căpitanul lui Liverpool a schimbat cursul meciului cu un autogol, iar Chelsea a cîştigat: 3-2 după prelungiri.

Steven Gerrard vede în finala Cupei Ligii de azi, împotriva lui Cardiff City, ocazia ideală de a scăpa de-un coşmar care-l bîntuie încă din 2005. Atunci disputa cu Liverpool ultimul act al aceleiaşi competiţii şi pierdea în faţa lui Chelsea după prelungiri (2-3). Un eşec cu atît mai amar pentru Stevie G. cu cît tocmai el şi-a "îngropat" echipa într-o conjunctură în care putea fi etichetat rapid drept "trădător".

"Cormoranii" conduceau cu 1-0 încă din primul minut, record în Cupa Ligii, dar cînd păreau mai aproape de victorie, tocmai căpitanul lor a egalat pentru adversari, în minutul 80. Gerrard simte şi acum un nod în gît cînd îşi aminteşte: "Toate ziarele scriau în acea perioadă despre interesul lui Chelsea pentru mine şi făceau speculaţii asupra unui eventual transfer. Vă închipuiţi ce dramă am trăit după ce-am marcat în proprie poartă, iar finala s-a pierdut. Parcă m-aş fi sinucis! A fost cea mai neagră zi din viaţa mea".

"După acea înfrîngere probabil că mulţi suporteri şi-au spus: «Gerrard şi-a dat intenţionat autogol, doar pleacă la Chelsea»" (Steven Gerrard, căpitan Liverpool)

6 ani sînt de cînd Liverpool n-a mai cîştigat un trofeu. Ultimul a fost Cupa Angliei, în 2006

Cardiff City - Liverpool
Finala Cupei Ligii
Azi, 18:00, Sport 1 (direct)

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează