INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GIRONA

Girona continuă să spere la un titlu istoric: încă un succes în La Liga! » Presiunea e pe Real Madrid

Portu, marcatorul golului victoriei pentru Girona în meciul cu Celta Vigo / Foto: Imago Images
Portu, marcatorul golului victoriei pentru Girona în meciul cu Celta Vigo / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 28 ianuarie 2024 19:56 / Actualizat duminica, 28 ianuarie 2024 20:16

Girona, revelația sezonului din La Liga, a învins cu 1-0 în deplasare Celta Vigo într-o partidă contând pentru etapa a 22-a din campionatul Spaniei și a revenit pe primul loc în clasament cel puțin până la meciul pe care îl mai are de disputat Real Madrid.

Singurul gol al partidei a fost marcat de către atacantul Portu (31 de ani), în minutul 20, când a reușit să facă un dribling scurt în regim de viteză în careul advers și să îl învingă pe portarul Celtei cu un șut fără speranțe. Pasa de gol a fost livrată de către Gutierrez.

Cum a primit Joan Laporta „preavizul” lui Xavi » Reacția președintelui Barcelonei
Barcelona
Cum a primit Joan Laporta „preavizul” lui Xavi » Reacția președintelui Barcelonei

Pentru Portu a fost al doilea gol în actualul sezon din La Liga, în care a strâns 19 apariții (16 pentru Girona și 3 pentru Getafe). El mai are în cont și 3 pase decisive în campionatul Spaniei, toate realizările sale stagionale fiind înregistrate pentru revelația întrecerii interne iberice.

Girona, față în față cu istoria

Cu o posesie de 60% și un raport al ocaziilor de gol de 15-10, Girona și-a dominat adversara, însă a avut destule emoții pentru cele 3 puncte cruciale în lupta pentru titlu. Elevii lui Michel încearcă să producă surpriza sezonului până la capăt și să câștige primul titlu din istoria clubului în defavoarea gigantului Real Madrid.

Girona a adunat 55 de puncte și se află pe primul loc în La Liga. Real Madrid are în acest moment 54 de puncte, însă mai are un meci de disputat, spre deosebire de principala sa contracandidată în lupta pentru titlu. Barcelona completează podiumul cu 44 de puncte în 21 de etape disputate.

„Los Blancos” urmează să se deplaseze pe terenul lui Getafe pentru a disputa o restanță din etapa a 20-a împotriva rivalei concitadine. Real Madrid a cumulat 54 de puncte în 21 de jocuri disputate, iar dacă își va respecta statutul de favorită cu Getafe va reveni pe primul loc în campionatul Spaniei.

VIDEO Carlo Ancelotti a inventat un nou jucător la Real Madrid

Citește și: 

Cine l-ar putea înlocui pe Xavi la Barcelona » Trei variante surprinzătoare pentru catalani!
SPANIA
Cine l-ar putea înlocui pe Xavi la Barcelona » Trei variante surprinzătoare pentru catalani!
Real Madrid, avantajată de arbitru cu Las Palmas? Fostul arbitru spaniol susține că Rodrygo trebuia eliminat în minutul 5
Real Madrid
Real Madrid, avantajată de arbitru cu Las Palmas? Fostul arbitru spaniol susține că Rodrygo trebuia eliminat în minutul 5

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
francescoli1974
francescoli1974  •  28 Ianuarie 2024, 21:51

Girona,o adevărată revelație dar cam atât, va fi greu să rămână pe locul doi până la final(acum sunt pe 1,chiar) deși au strâns multe puncte și practică un fotbal bun,de calitate ,în februarie au două deplasări consecutive,pe Bernabeu și la Bilbao,dacă ia 6 puncte,eu,ca simpatizant al Realului voi spune că au șanse mari la titlu chiar dacă vor mai fi de jucat vreo 12-13 etape.Campionatul este abia la începutul returului acum,să nu ne pripim.Plus că Girona nu joacă în cupele europene și nici în Cupa Spaniei.Si asta înseamnă zile de odihnă în plus.

francescoli1974
francescoli1974  •  28 Ianuarie 2024, 21:34

Presiunea la Real Madrid este în fiecare moment,acum are un punct sub Girona care are un meci în plus iar în februarie vor vizita Bernabeu și Bilbao, două deplasări consecutive,nu e nimic jucat,Real este favorită iar "iepurele" este Girona.Mai sunt 16 etape până la final.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează