INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REVERANŢĂ

Hristo Stoicikov se înclină în faţa lui Gică Hagi: "Un stîng cum nu s-a mai văzut"

Gică Hagi, doi ani catalan: 1994-1996. După ce fusese doi ani madrilen (1990-1992)
Gică Hagi, doi ani catalan: 1994-1996. După ce fusese doi ani madrilen (1990-1992)

Articol de - Publicat sambata, 16 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 martie 2013 21:12

Bulgarul afirmă: "Gică era fabulos, incredibil. Voia să creeze faza şi tot el să finalizeze. Avea o personalitate mai mare ca a mea".

Hagi, 48 de ani. Stoicikov, 47. Au jucat un sezon împreună la Barcelona, 1994-1995. Sînt prieteni buni, "eu i-am fost naş la nuntă", îşi aminteşte Hristo, care vorbeşte mult de Gică în interviul acordat revistei iberice Jot Down.

"Avea un stîng cum nu s-a mai văzut. Îi plăcea să ţină mingea, să se joace cu ea, să creeze faza şi tot el să finalizeze. Avea o personalitate... mai mare ca a mea. Era incredibil", îl descrie cel mai mare fotbalist bulgar.

Stoicikov povesteşte două momente trăite alături de Hagi. "Odată, eram în România, VIP-uri. La aeroport, exista o poartă numai pentru noi. Şi totuşi, el nu voia, îi era ruşine. «Nu, nu, nu. Eu îi respect pe români, stau la coadă», îmi zicea. Şi aştepta cu toată lumea".

Şi tot despre călătorii: "Gică avea mereu o valiză veche de aluminiu. Niciodată nu o lăsa din mînă. Într-o zi, înaintea unei deplasări, i-am cumpărat un acordeon, i-am aruncat lucrurile din valiză şi, în loc, i-am pus acordeonul. La hotel, a vrut să se bărbierească. Şi a găsit acordeonul".

"Deşi era un fotbalist atît de mare, Hagi nu a putut exploda la Barcelona. A fost şi deseori accidentat în acea perioadă" ( Hristo Stoicikov)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
haideusicfr
haideusicfr  •  22 Martie 2013, 09:38
Postat de qwsa pe 16 Martie 2013, 03:05

bine ca ati "periat" raspunsul lui Hristo. Discutia era despre faptul ca Hagi era egoist :)). Ati luat doar partile bune din raspunsul lui.

Egoist ,dar excelent jucator.Toti marii jucatori au fost *egoisti* .Pentru ca au iubit mingea mai mult decat altii. Pele ,Dobrin ,Hagi ,Messi au fost (sunt!!) egoisti. Hagi a fost si discriminat la Barca ,pe vremea aceea era alta mentalitate fata de jucatorii est=europeni.

kdk.19
kdk.19  •  16 Martie 2013, 15:14

ADEVARAT , HAGI MARE FOTBALIST, DAR EGOIST!, SI LA NATIONALA IN LOC SA TRAGA EL PT. ECHIPA TREBUIA SA TRAGA ECHIPA PT. EL SA-L FACA MARE (SA-L MENTINA SUPERSTAR), IAR ACUM IL VAD CEL MAI BUN SCOUTER DIN ROMANIA, ZIARISTU' ,,REVERANTA", VAD CA MAI NOU ASTIA MAI SLABI LA LB. ROMANA SE FAC ZIARISTI ,IAR RRARRAITII REPORTERI TV,COMENTATORI..HOTII =POLITICIENI&PARLAMENTARI

geo_graful
geo_graful  •  16 Martie 2013, 13:40

Reveranță sau REVERENȚĂ??? Off, off, măi, măi...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează