INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Barcelona, aproape să-i dea o lovitură dură lui Guardiola » Catalanii transferă un jucător exponențial al lui City

Ilkay Gundogan (32 de ani), mijlocașul german al celor de la Manchester City, ar urma să ajungă la FC Barcelona în fereastra de transferuri din vară. 
Foto: Imago
Ilkay Gundogan (32 de ani), mijlocașul german al celor de la Manchester City, ar urma să ajungă la FC Barcelona în fereastra de transferuri din vară. Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 13 mai 2023 09:31 / Actualizat sambata, 13 mai 2023 10:21

Ilkay Gundogan (32 de ani), mijlocașul german al celor de la Manchester City, ar urma să ajungă la FC Barcelona în fereastra de transferuri din vară. 

Neamțul nu își va prelungi contractul cu „cetățenii”, valabil până la 30 iunie 2023, și ar urma să dea curs unei oferte venite de pe Camp Nou, scrie cotidianul spaniol Mundo Deportivo. 

Se anunță schimbări la FC Botoșani, după ratarea barajului de Conference League » Flavius Stoican, OUT!
FC BOTOȘANI
Se anunță schimbări la FC Botoșani, după ratarea barajului de Conference League » Flavius Stoican, OUT!

Ilkay Gundogan ar urma să se transfere la FC Barcelona 

La FC Barcelona, Ilkay Gundogan ar urma să nu primească un salariu mai mare de 6 milioane de euro, plafonul salarial maxim impus la gruparea catalană, din cauza problemelor financiare. 

La Manchester City, Gundogan are un salariu de 10 milioane de euro, mai arată sursa citată. Un alt motiv pentru care Gundogan vrea să plece de la City este acela că soția lui, Sara Arfaoui, nu s-a adaptat în metropola engleză. 

Un mare avantaj al lui Ilkay Gundogan este acela că el poate juca pe orice poziție la mijlocul terenului, lucru apreciat de tehnicianul Barcelonei, Xavi Hernandez (43 de ani). 

Germanul poate acoperi inclusiv poziția de mijlocaș defensiv, acolo unde FC Barcelona va rămâne fără un jucător clasic de acest profil, după ce Sergio Busquets și-a anunțat plecarea în această vară. 

Ilkay Gundogan a fost transferat de Manchester City în 2016, de la Borussia Dortmund, în schimbul sumei de 27 de milioane de euro. A adunat în tricoul „cetățenilor” 299 de meciuri, reușind să marcheze de 56 de ori și să dea 39 de pase de gol. 

11trofee a cucerit Gundogan cu Manchester City: 4 campionate, o Cupă a Angliei, 4 Cupe ale Ligii Angliei și două Supercupe ale Angliei

În acest sezon Gundogan a jucat 46 de meciuri pentru Manchester City, a marcat 7 goluri și a pasat decisiv în 6 rânduri. 

VIDEO. Rezumat: Real Madrid - Manchester City 1-1, meci în care Ilkay Gundogan a fost integralist

Citește și: 

Mircea Lucescu și-a ales favorita din Liga Campionilor: „Protejatul meu e acolo. Vreau să câștige”

Români de succes în Danemarca: „Non-stop pe locul 1. Urmează un campionat de unde granzii Europei își fac transferurile” » Imagini de senzație de la promovarea fostului șef dinamovist

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
parpalache
parpalache  •  13 Mai 2023, 10:28

Ce vrajeala!Pai Gundogan oricum era „pe craca”!Nu prea mai prindea echipa și daca o prindea era primul schimbat!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează