INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ADVERSARI EUROPA LEAGUE

Înainte de meciul cu Steaua, Schalke pusă la punct de campioana Dortmund » Anemici

Marica (la minge, în duel cu Leitner) n-a tras ieri nici un șut la poarta Borussiei. FOTO Reuters
Marica (la minge, în duel cu Leitner) n-a tras ieri nici un șut la poarta Borussiei. FOTO Reuters

Articol de - Publicat duminica, 27 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 27 noiembrie 2011 11:18

Cu 5 zile înaintea duelului cu Steaua, trupa lui Stevens a pierdut derbyul Ruhrului (0-2). Slabi în defensivă şi invizibili în atac, ”minerii” au fost salvaţi de portarul Unnerstall


Schalke a ratat repetiţia generală pentru duelul cu Steaua de miercuri din Europa League. Cu Marica folosit pe final, trupa lui Stevens s-a înclinat fără drept de apel în derbyul Ruhr-ului, 0-2 cu Borussia Dortmund, campioana Germaniei trecînd în premieră în acest sezon pe primul loc.

Diferenţa de clasă a fost evidentă din start. Adversara steliştilor, care au nevoie de un egal să rămînă în cursa calificării, a suferit în faţa presiunii pusă de gazde şi doar şansa şi paradele lui Unnerstall au limitat scorul la 0-1 la pauză. Defensiva vulnerabilă a cedat la o fază fixă. Lipsa de marcaj l-a lăsat singur la 5 metri pe Lewandowski: "cap" şi gol, din centrarea lui Schmelzer.

Unerstaller a evitat dezastrul
Nici atacul n-a mers, dovadă că în prima parte n-a fost nici o ocazie la poarta lui Weidenfeller! Abia în minutul 52 s-au trezit şi oaspeţii, dar Holtby a şutat în plasa laterală. Floare rară pentru că imediat au primit lovitura de graţie, tot pe o eroare colectivă de apărare. Unnerstall a salvat în faţa lui Barrios, dar a fost executat de Santana din 7 metri: 0-2. Stevens a apelat la Marica în minutul 79, după ce îl băgase pe Pukki. Degeaba. Unicul şut pe poartă a venit la "torpila" lui Papadopoulos, boxată de Weidenfeller, mingea "călcîndu-l" apoi caraghios pe Marica! Putea fi 0-3, dar Unnerstall (MVP-ul "minerilor") a făcut iar o minune, parînd la ocazia lui Lewandowski.

DORTMUND - SCHALKE 2-0
(R. Lewandowski 16, Santana 61)
DORTMUND: Weidenfeller - Piszczek, Hummels, Felipe Santana, Schmelzer - Leitner, Kehl -
Blaszczykowski (89 Grosskreutz), R. Lewandowski, Gotze (89 Owomoyela) - Barrios (78 Kagawa). Antr. J. Klopp
SCHALKE: Unnerstall - Uchida, Papadopoulos, Matip, Fuchs - J. Jones, Holtby (82 Jurado) - Baumjohann (79 Marica), Raul, Draxler (54 Pukki) - Huntelaar. Antr: H. Stevens
A arbitrat Florian Meyer

2 eşecuri în toate competiţiile are Stevens la Schalke în două luni: 1-2 cu Kaiserslautern (acasă) şi 0-2 la Dortmund

3-17 a fost raportul şuturilor la poartă (1-8 pe poartă) în defavoarea lui Schalke, Unnerstall salvînd alte trei goluri

4
ani şi jumătate au trecut de la ultimul eşec suferit de Schalke la Dortmund (0-2), în 12 mai 2007

Scene incredibile în stadion, după Hermannstadt - Poli Iași! Sibienii își acuză echipa de non-combat: „Blatiștilor!”

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (5)
ronaldo666
ronaldo666  •  27 Noiembrie 2011, 13:40

sh akum k in ultimele doua meciuri la shalke marica a jucat cate 5 minute iar a intrat in vederile selectionerului

alexandralhr
alexandralhr  •  27 Noiembrie 2011, 13:09

DERBYSIEGER!!!! Super meci si super atmosfera!!! Da s-a baut ceva bere si este normal ... meci la BVB nu exista fara bere si bratwurst!!!!! :)) NUR DER BVB!!!! Tod und HASS dem S04!

plischi
plischi  •  27 Noiembrie 2011, 11:45

s-a lins ceva bere la dortmund aseara, schalke fiind dusmanul numarul unu al celor de la borussia - mai ales la nivel de suporteri. si din acest motiv nu cred insa ca oaspetii au considerat partida ca o repetitie in vederea confruntarii cu steaua. intr-adevar au jucat slab, iar borussia incepe sa-si revina de-a binelea, dupa inceputul cam la nivel cu evolutiile din liga campionilor. pe primul loc probabil var ramane pana in aceasta seara, fiindca nu cred ca bavare"stii" se vor impiedica langa main, gazdele fiind in cadere libera - poate ca si gaz metan a contribuit la asta, mai stii?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează