INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPECIAL

Interviu cu Gică Popescu în As » "Nu există comparaţie între Messi şi Cristiano"

Urmărit de Guardiola, Gică Popescu (căpitanul Barcei) cîştigă încă un duel în finala Cupei Cupelor din 1997, 1-0 cu PSG // Foto: Reuters
Urmărit de Guardiola, Gică Popescu (căpitanul Barcei) cîştigă încă un duel în finala Cupei Cupelor din 1997, 1-0 cu PSG // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 27 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 26 august 2012 22:21

Într-un interviu pentru As, fostul jucător al Barcelonei confirmă că ar putea candida la şefia FRF în 2014. Gică pune o condiţie: "Să am şanse să cîştig".

Cariera la Barcelona. Viitor. Johan Cruyff. Guardiola. Ronaldo, Messi şi Cristiano. Totul surprins ieri de cotidianul spaniol As într-un interviu dinamic cu Gică Popescu.

- Care mai este viaţa ta, Gică?
- Cînd m-am retras, în 2003, am vrut să fiu impresar. Am încercat un an, dar nu mi-a plăcut deloc. Apoi, am avut afaceri în domeniul imobiliar şi mi-a mers foarte bine. Iar acum profit de sursele de energie regenerabilă.

- Asta e tot?
- M-aş întoarce în fotbal. Mă gîndesc dacă voi candida la preşedinţia federaţiei române în 2014.

- De ce depinde?
- Să am şanse să cîştig.

- Vorbind de cariera ta, ce îţi aminteşti de primul tău an la Barcelona, 1995-1996, ultimul al lui Cruyff la club?
- Îmi pare rău că nu am lucrat mai mult cu el. Este antrenorul care mi-a plăcut cel mai mult. N-am cîştigat nici un trofeu în acel sezon, dar n-aş schimba cu nimic acea perioadă.

"Dacă m-ar fi lăsat, aş fi dormit în vestiar"

- De ce?
- Dacă m-ar fi lăsat, aş fi dormit în vestiar. Veneam primul, plecam ultimul. Niciodată nu m-am bucurat de fotbal ca în acel an. Nimeni nu m-a făcut să joc cu atîta încredere ca Johan. Mereu mă întreb de ce nu a continuat ca antrenor...

- Se spune că din cauza problemelor de sănătate.
- Ce păcat! Fotbalul nu-şi permite să piardă un om ca Johan Cruyff.

- Eşti încîntat de Cruyff...
- Dacă Johan ar fi fost femeie, aş fi cerut-o în căsătorie în fiecare zi.

- Te-a numit căpitan.
- Nici mie nu-mi venea să cred. Toţi se aşteptau să fie Amor, un mit la Barca. Nimeni n-a înţeles, însă niciodată n-am fost atît de mîndru ca atunci cînd am primit banderola la Barcelona.

"Pep are filosofia Barcei în sînge"
Întrebat dacă se aştepta la succesul avut de Guardiola ca antrenor (14 trofee în 4 ani), Popescu a răspuns: "Nici el nu-şi imagina. Cînd jucam împreună, mi-l amintesc ca pe un băiat cu mult caracter, născut şi crescut în Catalunya. A venit pe banca Barcei fără experienţă şi acest fapt a dat naştere îndoielii oamenilor, dar avea în sînge filosofia acestei echipe".

"Nu există comparaţie între Messi şi Cristiano"

Despre eterna discuţie "cine e mai bun, Messi sau CR7?", fostul fundaş blaugrana afirmă clar: "Nu există comparaţie între ei. Este Messi sus. Apoi, vin toţi ceilalţi. Cristiano e puternic, însă nu poate cîştiga un meci în stilul lui Messi. De aceea, ultimul e apreciat inclusiv de fanii lui Real". Dar o paralelă Messi - Ronaldo, brazilianul? "Messi e mai fin, Ronaldo folosea mai mult corpul, era o bestie ca forţă".

"Niciodată nu m-am bucurat de fotbal ca în acel an, 1995-1996, petrecut la Barcelona. Nimeni nu m-a făcut să joc cu atîta încredere ca Johan Cruyff" (Gică Popescu)

"Niciodată n-am fost atît de mîndru ca atunci cînd am primit banderola la Barcelona" (Gică Popescu)

"Tot ce face Jose Mourinho ca antrenor este strategie. Asta e maniera lui de a lucra. Totul este calculat. Pe Jose l-am cunoscut la Barca, era secundul lui Bobby Robson" (Gică Popescu)

"Cu Ronaldo brazilianul am fost coleg şi la Eindhoven, şi la Barca. Era plin de calităţi. Ca prieten? Extraordinar! Parcă eram într-o familie. Făceam grătare împreună la Barcelona" (Gică Popescu)

2 ani a jucat Gică Popescu la Barcelona (1995-1997); 8 ani a fost Cruyff antrenor la clubul catalan (1988-1996)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
sek.91
sek.91  •  27 August 2012, 07:58

Cand in titlu era mentionat ca Gica l-ar lua de nevasta pe antrenorul lui de la barca din perioada in care el a jucat.

sek.91
sek.91  •  27 August 2012, 07:57

Articolul asta a fost postat si ieri putin mai necizelat...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează