INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

Interviu » Pippo Inzaghi: "Pentru noi, Cupa Italiei e echivalentă cu Champions League în acest sezon"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 12 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 12 octombrie 2014 20:18

Pippo Inzaghi a fost instalat pe banca lui AC Milan în iunie şi a reuşit să redea speranţa fanilor că echipa poate reveni în prim-planul fotbalului mondial. După 4 luni ca antrenor al rossonerilor, fostul atacant a tras concluziile şi se declară mulţumit că i s-a oferit timp pentru a construi o echipă competitivă.


Inzaghi antrenorul nu e cu mult schimbat faţă de Inzaghi jucătorul. Aceeaşi dorinţă de a triumfa, acelaşi entuziasm cu care sărbătoreşte golurile şi victoriile. Doar că acum poartă costum şi încearcă să rămînă între liniile care delimitează spaţiul tehnic. Recunoaşte zîmbind că nu prea mai doarme de cînd visul său de a o antrena pe Milan a devenit realitate: "Cînd eram jucător era mult mai simplu totul, nu prea mai dorm acum, dar voi readuce echipa acolo unde îi e locul".

- Cum au fost aceste primele 100 de zile la AC Milan?
- Emoţionante, frumoase, intense. Sînt foarte fericit că fac o muncă minunată, la o echipă care mi-a oferit atît de mult, alături de nişte fani care îmi sînt foarte aproape şi mă iubesc. O echipă care mă face să mă simt mîndru de ea, aşa că sper să continuu, să avem rezultate bune, să oferim satisfacţii preşedintelui, suporterilor, au nevoie de asta. 

- Cum e antrenorul Inzaghi?
- Nu prea dormeam eu nici cînd antrenam juniorii, ăsta sînt, nu pot să mă prefac. Nu puteam să stau un minut pe bancă nici cînd antrenam la Primavera. Ceea ce mă face să mă simt mîndru e că la acest Milan se vede dorinţa de a cîştiga, o identitate, faptul că nu ne predăm niciodată. Asta am încercam să imprim din prima zi şi cred că am reuşit. Îmi place să trăiesc meciurile. Uneori, în momentele de dinaintea meciului, cînd băieţii fac stretching, îmi mai vin în minte sfaturi şi stau aproape să le pot transmite direct. Voi fi mereu în faţă, voi ieşi mereu pe teren alături de băieţi, indiferent de situaţie, cînd vor fi aplauze, dar mai ales cînd vor fi critici. Antrenorul trebuie să facă asta.

- Care e atuul Milanului?
- Nu cred că există echipe care să aibă mai multă dorinţă de victorie decît noi. Da, poate ne vor învinge echipele mai puternice, dar nu ni se va putea reproşa că nu ne-am dăruit, că nu am avut voinţă. Asta am vrut să-i învăţ pe băieţi din prima zi. Acum, după 100 de zile, pot spune că ceea ce văd la antrenamente şi la meciuri îmi dă linişte. În acest moment, ştim care sînt punctele noastre forte. Ne descurcăm bine în ofensivă. Pînă în acest moment, avem cel mai bun atac din campionat. Luăm ce am făcut bine pînă acum, dar cu siguranţă mai avem lucruri de îmbunătăţit. Pe faza de apărare trebuie să fim mai atenţi, să nu mai luăm atîtea goluri, echipa trebuie să fie mai scurtă. Dar nu le poţi avea pe toate imediat, pocnind din degete. Lucrăm la asta, cu timpul şi cu multă muncă vom deveni mai buni. Vreau să cred că echipa asta va creşte, avem nevoie doar de timp să putem asimila tot, cred că sîntem pe drumul cel bun şi mă bucur. Cine ştie unde putem ajunge.

- Care e obiectivul vostru?
- Milan nu mai poate rămîne în afara Europei, ăsta e primul nostru obiectiv, să revenim în Europa. Pentru noi, în acest sezon, Cupa Italiei e echivalentă cu Champions League.

- Ce ai simţit cînd ai fost anunţat că vei antrena Milanul?
- Cînd am vorbit cu preşedintele şi mi-a dat vestea am fost foarte emoţionat. Voi purta mereu cu mine, în inima mea, acest moment. Berlusconi e alături de noi, a fost şi în momentele mai puţin bune, ne-a adunat, ne-a felicitat pentru dorinţă, pentru joc. A înţeles că sînt momente cînd nu reuşeşti ce ţi-ai propus într-un meci, dar a văzut că nu ne-am pierdut spiritul de luptă. Galliani, Barbara Berlusconi ne-au fost şi ei mereu alături.

- Ce le-ai cerut oficialilor?
- Sînt foarte liniştit şi fericit, am acest mare noroc de a antrena echipa pe care o iubesc, o echipă pentru care aş face orice. Am cerut timp. Ştiu să mă fac respectat şi iubit şi sînt foarte fericit că mi s-a dat timp să muncesc cu calm şi să ajut această echipă, puţin cîte puţin, să crească, să revină la nivelul la care a fost. Cel care antrenează Milanul trebuie să fie ambiţios, iar eu sînt şi ştiu că vom redeveni ceea ce am fost. 

*despre Keisuke Honda
"Din prima zi în care am antrenat Milanul, Honda mi-a demonstrat că are ambiţie, că vrea să facă performanţă, că vrea să ajute, are calităţi, e meritul lui că ne-a convins pe toţi".

*despre Jeremy Menez
"Cînd mi-au propus să-l transferăm pe Menez, am ascultat cîteva păreri, toate pozitive, am discutat cu Galliani, am decis să mergem să vorbim cu jucătorul ca să aflăm cum se simte şi dacă vrea să vină. După un minut de vorbit cu Jeremy am înţeles că e nerăbdător să joace pentru noi, să ne ajute, că vrea să cîştige respectul oamenilor, să poată juca la naţionala Franţei, m-a făcut să înţeleg că e foarte motivat".

*despre El Shaarawy
"Toată lumea ştie cît de mult îl admir pe El Shaarawy, ca om, ca fotbalist. Dacă va juca bine, aşa cum a făcut-o de multe ori, va petrece foarte puţin timp pe bancă, deşi mi-e greu să aleg între el, Torres şi Menez. Am un mare respect pentru Stephan, am ales sistemul 4-3-3 doar pentru el, ca să-l fac să joace şi să dea tot ce are mai bun. A făcut un meci mare contra lui Lazio, apoi a venit ghinionul cu accidentarea. A jucat contra lui Juventus şi apoi m-am gîndit că trebuie să fac anumite alegeri, gîndindu-mă la binele grupului. Cu Chievo nu am mizat pe El Shaarawy, dar e o situaţie normală. Din cînd în cînd mai schimb, aleg cei mai în formă jucători. Stephan are o atitudine excepţională".

sursa: sky.it

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează