INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

A sacrificat tot pentru a-şi îndeplini visul » Mesajul lui Pippo Inzaghi după ce a fost numit antrenor la AC Milan: "Echipa asta e viaţa mea!"

Articol de - Publicat marti, 10 iunie 2014 00:00 / Actualizat marti, 10 iunie 2014 15:14

Filippo Inzaghi e în al nouălea cer! Numit ieri, oficial, pe banca lui AC Milan, fostul atacant al echipei rossonero îşi vede visul îndeplinit. Pippo a ţinut să mulţumească pentru şansa acordată şi le-a transmis un mesaj fanilor.


"Sînt foarte fericit, pentru mine e un moment de neuitat. Îi mulţumesc preşedintelui Berlusconi, întregului club pentru încrederea şi şansa prestigioasă pe care mi-o oferă.

Sînt onorat şi mîndru să fiu antrenorul echipei care reprezintă de atîţia ani viaţa mea, oameni cu care am împărţit atîtea bucurii şi emoţii de neuitat.

Voi da totul pentru aceste culori, devotament, pasiune şi determinare, aşa cum am făcut mereu, şi ca fotbalist, şi ca antrenor la juniori.

Fanilor le trimit o îmbrăţişare. Forza Milan!", a spus Inzaghi pentru acmilan.com.

Citeşte şi: Gennaro Gattuso, interviu savuros pentru Milan Channel: "Cum m-am făcut de rîs în faţa Romei şi a lui Bayern"  + poveşti cu Pippo Inzaghi, Clarence Seedorf şi Carlo Ancelotti

AC Milan, cu orice preţ!
Dorinţa lui Super Pippo de a rămîne la Milan, indiferent de condiţii, a fost clară încă din 2012, cînd a pus ghetele în cui. A preferat să-şi încheie cariera la AC Milan, după meciul 300 în tricoul rossonero, deşi mărturisea că ar mai fi putut juca. Clubul decisese însă că Inzaghi nu mai era de folos ca jucător, aşa că atacantul de atunci a decis să spună stop.

După ultimul meci, Inzaghi mărturisea: "Nu mă mai duc acasă, rămîn aici, pe stadion. Mi se rupe sufletul, acum e greu să renunţ la tot, am încă dorinţa de a cîştiga a unui puşti, picioarele încă mă ţin, nu am dureri după operaţie şi mă simt bine.

Nu am cuvinte să spun ce simt, înaintea acestui meci m-am antrenat dur, chiar dacă azi era un meci fără miză, eu m-am pregătit pentru acest gol. Orice ar fi, cu siguranţă voi reveni la Milan, pentru că între mine şi Milan e o dragoste mare care nu se poate sfîrşi.

Voi vorbi cu Galliani şi cu Berlusconi, ei m-au adus aici, acum să vedem ce îmi vor mai propune. Mi-e greu să mă şi gîndesc că nu voi mai juca în tricoul rossonero. Ziua asta îmi va rămîne în suflet pentru totdeauna. Nu vreau să mă mai gîndesc la nimic acum".

Şansa vieţii
Silvio Berlusconi i-a propus să antreneze echipa de tineret a clubului, iar Pippo s-a conformat. A pus punct carierei de jucător  şi declara la acea vreme:

"Mi-am terminat cariera la Milan în cel mai bun mod posibil, cu un gol în ultimul meci, aşa ca totul a fost perfect. Acum încep un alt vis, acela de a fi antrenor şi de a cîştiga Champions League.

Nu puteam să merg să joc în altă parte pentru că nu o pot părăsi pe AC Milan. Am semnat un contract pe doi ani şi o să conduc echipa de juniori, apoi sper ca într-o zi să fac acelaşi lucru şi cu echipa mare".

Inzaghi a aşteptat răbdător şansa de a prelua echipa vieţii lui, aşa cum numeşte Milanul de fiecare dată. Nu a dus lipsă de oferte, dar alegerea sa era clară. Malaga i-a propus pe vremea în care încă era jucător să-şi continue cariera, în 2012, după ce obţinuse calificarea în Liga Campionilor. A mai avut oferte de la Granada, Reading şi Watford. Le-a refuzat pe toate!

Apoi, ca antrenor, a fost ofertat de Sassuolo, dar s-au opus şi Milanul, şi Pippo."Rămîi alături de noi şi nu o să regreţi!", i-a transmis Galliani antrenorului de atunci al Primavera. Iar Inzaghi a acceptat.

Citeşte un superinterviu cu Pippo Inzaghi: 2007 a fost anul meu! Ce am realizat atunci nu au reuşit nici Cristiano, nici Messi"

Acum, la doi ani distanţă, Silvio Berlusconi i-a dat pe mînă prima echipă. Iar fostul mare atacant al "diavolilor" are o misiune dificilă, după un sezon în care AC Milan a ratat calificarea în Europa, în ultima etapă.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (13)
blatula
blatula  •  10 Iunie 2014, 22:20

Ne ardea Pippo cam de fiecare data, mereu aveam un talamb care uita sa iasa la offside.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  10 Iunie 2014, 20:51

Sunt curios cum va reusi sa stea pe banca la limita ofsaidului! :)))))))))))) Mie mi-a placut foarte mult ca jucator. Oportunismul lui denota multa inteligenta.

galateanuldingalati
galateanuldingalati  •  10 Iunie 2014, 20:18
Postat de cristid. pe 10 Iunie 2014, 16:41

A fost senzational ca atacant. Genul de jucator oportunist care inscria cu genuchiul, cu spatele, cu tibia, din devieri, din offsaid, de oriunde :D. Nu iesea cu nimic in evidenta, nu avea viteza, joc aerian bun, tehnica medie spre mediocra, nu impresiona prin executii personale. Si totusi...atatea meciuri in care a dus Milanul in spate. Sa speram spre binele lui, ca nu isi va distruge imaginea de mare jucator.

a explicat intr-un interviu de ce era mereu unde era si mingea, avea o buna viziune a traiectoriei mingii deci nu totul era intamplator,plus ca nu facea faza defensiva.pana atunci mi se parea un pomanagiu cu un bulan fantastic de care se lovea mingea tot timpul.si chiar am vazut cateva meciuri in care se vede cum se duce exact la intalnire cu mingea

Vezi toate comentariile (13)
Comentează