INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SAMPDORIA - FIORENTINA 0-2

Johan Cruyff are cancer la plămîni, dar nu se gîndește la suferință: "N-am timp să-mi fac griji, mintea mea e ocupată de fotbal"

La începutul lunii, Cruyff a fost vizitat la clinică de Guardiola și Busquets, ultimul oferindu-i un tricou cu autografele tuturor jucătorilor blaugrana // Foto: Reuters
La începutul lunii, Cruyff a fost vizitat la clinică de Guardiola și Busquets, ultimul oferindu-i un tricou cu autografele tuturor jucătorilor blaugrana // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 10 noiembrie 2015 00:00

La 68 de ani, inegalabilul Johan e "în prima repriză" a luptei împotriva maladiei la Barcelona, dar continuă să vadă toate meciurile și să scrie editorialul pentru De Telegraaf.

Pe 22 octombrie, la nici trei săptămîni după ce juca golf la un turneu din Scoția dedicat celebrităților, Johan Cruyff afla la Barcelona teribilul diagnostic: cancer pulmonar.

Dar pasiunea pentru fotbal este atît de mare încît aproape că a uitat de grava maladie care i-a lovit organismul. Vede tot ce se joacă și continuă să scrie rubrica săptămînală pentru De Telegraaf.

"Sînt multe lucruri care se întîmplă în fotbal, la care mă gîndesc și despre care îmi place să vorbesc", a spus "salvatorul" ieri, în popularul cotidian olandez. "N-am timp să-mi fac griji, mintea mea e ocupată de fotbal".

Cruyff completează: "Între timp, am pornit la drum cu boala mea, am pășit în primele minute ale partidei. Doctorii sînt excepționali, poate și de aceea nu sînt îngrijorat".

Pînă la 44 de ani, Johan fuma enorm. A abandonat țigările doar după infarctul suferit în 1991, tot atunci fiind supus unui dublu by-pass la inimă. Dar "meciul vieții" de-abia acum începe.

"Am avut două vicii în viață: fotbalul mi-a dat totul, fumatul aproape că mi-a luat totul"
Johan Cruyff

80 de țigărifuma Johan Cruyff zilnic în anii '70-'80; patru pachete pe zi

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
montgomerry
montgomerry  •  10 Noiembrie 2015, 09:18

Lupta Johan,nu ne parasi si tu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează