INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL

Jurgen Klopp, ironic la adresa lui Chelsea, după ce londonezii i-au „suflat” două transferuri în vară: „Dumnezeule, ce norocoși am fost!”

Jurgen Klopp / Foto: Imago
Jurgen Klopp / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 12 decembrie 2023 12:56 / Actualizat marti, 12 decembrie 2023 16:17

Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, a ironizat-o pe Chelsea după ce londonezii i-au „suflat” două transferuri în vară, pe Romeo Lavia (19 ani) de la Southampton și pe Moises Caicedo (22 de ani) de la Brighton.

Liverpool este liderul la zi din Premier League, cu 37 de puncte, în timp ce Chelsea este pe locul 12, cu doar 19 puncte obținute în cele 16 etape disputate până acum.

Kristian Thorstvedt, victima unui fault brutal în Serie A! A continuat să joace, după ce adversarul i-a rupt doi dinți! Arbitrul n-a dat nici măcar „galben”!
ITALIA
Kristian Thorstvedt, victima unui fault brutal în Serie A! A continuat să joace, după ce adversarul i-a rupt doi dinți! Arbitrul n-a dat nici măcar „galben”!

Jurgen Klopp: „Dumnezeule, ce norocoși am fost”

„În această vară s-au întâmplat multe chestii ciudate în perioada de transferuri, dar între noi fie vorba, pot să spun «Dumnezeule, ce norocoși am fost!». Nu am știut asta în acele momente și nu ne-au plăcut situațiile, dar da, sunt foarte mulțumit de cum au decurs lucrurile ulterior, nu poți știi niciodată dinainte. 

A fost neplăcut să fim refuzați de alți mijlocași centrali, dar până la urmă am întărit linia mediană cu jucători excepționali”, a spus Jurgen Klopp în fața fanilor lui Liverpool, potrivit DailyMail.

După ce în vară Liverpool s-a despărțit de mai mulți mijlocași centrali, printre care Jordan Henderson și Fabinho, care s-au transferat în Arabia Saudită, Jurgen Klopp a căutat soluții la echipele din Premier League. 

Moises Caicedo a fost principala țintă a „cormoranilor”, iar Brighton a acceptat oferta de 115 milioane de lire sterline pentru ecuadorian, dar acesta a refuzat-o pe Liverpool în ultimele clipe în detrimentul lui Chelsea. Caicedo a bifat 14 meciuri în Premier League pentru Chelsea, dintre care 7 s-au soldat cu înfrângerea echipei antrenate de Mauricio Pochettino.

Liverpool și-a îndreptat atenția apoi către Romeo Lavia, tânărul mijlocaș de 19 ani al lui Southampton. „Sfinții” acceptaseră oferta lui Liverpool de 55 de milioane de lire sterline, dar Lavia a refuzat și a forțat un transfer la Chelsea, lucru care s-a și întâmplat. Mijlocașul belgian nu a debutat nici acum la Chelsea, după ce a suferit o accidentare la gleznă la doar câteva săptămâni de la transfer.

Liverpool a achiziționat patru mijlocași cu aceeași sumă pe care a plătit-o Chelsea pentru Caicedo și Lavia

Liverpool rezolvase deja transferul campionului mondial din 2022, Alexis Mac Allister (24 de ani), de la Brighton, pentru suma de 40 de milioane de euro. Argentinianul a marcat un gol și a oferit un assist în 14 meciuri în Premier League în această stagiune. 

„Cormoranii” l-au achiziționat și pe căpitanul naționalei Ungariei, Dominik Szoboszlai (23 de ani), de la RB Leipzig, pentru suma de 70 de milioane de euro. Szoboszlai a înscris de 2 ori și a oferit 2 pase decisive în Premier League. 

Un alt mijlocaș adus de Jurgen Klopp a fost căpitanul naționalei Japoniei, Wataru Endo (30 de ani), de la VFB Stuttgart, în schimbul sumei de 20 de milioane de euro. Japonezul a marcat și el deja în Premier League, reușind golul de 3-3 în victoria spectaculoasă a „cormoranilor”, scor 4-3 cu Fulham.

Ultimul mijlocaș sosit pe Anfield în această vară a fost Ryan Gravenberch (21 de ani) de la Bayern Munchen, pentru care „cormoranii” au plătit 40 de milioane de euro. Olandezul n-a înscris încă în Premier League, dar a marcat de două ori în Europa League.

Vezi și alte știri:

Un necaz nu vine niciodată singur la Dinamo! Cu ce problemă se confruntă Zeljko Kopic în „derby-ul lanternei roșii”
FC BOTOȘANI - DINAMO
Un necaz nu vine niciodată singur la Dinamo! Cu ce problemă se confruntă Zeljko Kopic în „derby-ul lanternei roșii”
Stupoare în studio: „Mă comparați cu unii de care n-am auzit! Eu sunt un zero?!” » Radu Naum a rămas blocat: „Serios? Asta e răutate!”
SCANDAL
Stupoare în studio: „Mă comparați cu unii de care n-am auzit! Eu sunt un zero?!” » Radu Naum a rămas blocat: „Serios? Asta e răutate!”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
rumunek
rumunek  •  12 Decembrie 2023, 14:26

Dacă vrei să faci o analiză, nu poți să vorbești de Szoboszlai in locul lui Henderson sau Fabinho. Aici, după cele 2 refuzuri, au venit Gravenberch și Endo, MacAllister era deja luat. Nu e încă niciunul ceva stabil în echipa lui Klopp, dar probabil e nevoie de aclimatizare. Mai multe aduce băiețașul acela tânăr englez, care aleargă de rupe și mai dă și goluri decisive. Una peste alta, e echipa cea mai constantă, de aceea e pe primul loc, din moment ce contracandidatele joacă în zigzag. Dacă e cea mai bună vom vedea, nu cred. Vine perioada aceea de final de an, extrem de dificilă în Premier League, când se cam decid multe în vârful clasamentului.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează