INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Juventus riscă să fie exclusă un an din Europa » Ancheta UEFA nu așteaptă verdictul justiției sportive italiene

Juventus riscă să fie exclusă un an din Europa. Foto: Imago Images
Juventus riscă să fie exclusă un an din Europa. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 25 aprilie 2023 13:07 / Actualizat marti, 25 aprilie 2023 13:40

Destinul lui Juventus va fi decis de UEFA dacă pe plan intern nu se va lua o decizie definitivă în cazul „plusvalențelor fictive Prisma” până la sfârșitul lui iulie.

Juventus și-a primit înapoi cele 15 puncte, dar, chiar dacă rămâne cu ele și se va clasa pe un loc de cupe continentale la finalul sezonului sau va câștiga Europa League, e în mare pericol să nu fie admisă în Europa! 

Asta pentru că UEFA a demarat o anchetă în paralel cu justiția sportivă italiană în dosarul „plusvalențelor fictive Prisma” și o poate exclude un an pe „Bătrâna Doamnă” din competițiile pe care le organizează. Gazzetta dello Sport a anunțat astăzi pe copertă perspectiva sumbră pentru echipa pregătită de Massimiliano Allegri.

Edi Iordănescu îi lasă pe tineri la Euro U21: „Cu siguranță, Drăgușin va fi printre seniori”
ROMÂNIA
Edi Iordănescu îi lasă pe tineri la Euro U21: „Cu siguranță, Drăgușin va fi printre seniori”

Juventus riscă să fie exclusă un an din Europa!

Ideea este că forul de la Nyon așteaptă un verdict definitiv în acest caz, luat pe plan intern, înainte de a stabili, la sfârșitul lunii iulie, cine va reprezenta Italia în eurocupe. 

Dacă se prelungește procedura, cu recursuri și rejudecări, UEFA își rezervă dreptul de a decide destinul "Bătrânei Doamne" și poate anunța suspendarea din Europa pentru cel puțin un sezon, cu condiția ca Juve să se califice. 

„Condamnarea mai multor conducători bianconeri, menținută la recursul la Colegiul de Garanție al CONI, și confirmarea comportamentului «antisportiv» nu-i ajută deloc pe torinezi. Nici câștigarea Europa League, dar măcar nu le va prelungi purgatoriul, amânând suspendarea pentru 2024/2025”, dezvăluie cotidianul roz.

Ancheta UEFA nu așteaptă verdictul justiției sportive italiene

Dacă Juventus se clasează mai jos decât locul șase sau șapte, nu câștigă Cupa Italiei sau Europa League, atunci UEFA nu mai are niciun motiv de grabă și poate aștepta sentința dată în Italia, care poate veni și după startul sezonului. Numai că atunci pedeapsa de la forul continental s-ar ispăși în următoare stagiune „utilă”, adică cel mai devreme 2024-2025.

Dacă, din contră, prinde un loc de Europa și justiția sportivă italiană nu o mai depunctează sau amână decizia definitivă, UEFA va trage o concluzie după ancheta proprie, pe baza documentelor primite de la Procuratura italiană. În cazul în care datele contabile ar fi false, și înțelegerea privind fair-play-ul financiar ar pica și suspendarea ar deveni inevitabilă.

Clasamentul din Serie A

Citește și:

Arbitrul a fost lovit de un suporter pe tunelul care duce la vestiare

Costel Gâlcă, lăudat în Polonia după egalul contra campioanei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  25 Aprilie 2023, 21:47

La astia e si mai frumos decat la noi...

andrei.v.c
andrei.v.c  •  25 Aprilie 2023, 14:05

Daca Juventus e exclusă ai Barcelona sa fie exclusă pentru măgării

Vezi toate comentariile (2)
Comentează