INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STRANIERI

Ladislau Boloni compară Steaua '86 cu Barcelona din zilele noastre + Cristiano Ronaldo și Raphael Varane, favoriții din cariera sa de antrenor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 octombrie 2019 18:50

Ladislau Boloni (66 de ani) și-a amintit despre perioada în care juca pentru Steaua, a explicat ce stil de fotbal preferă și a numit doi dintre cei mai buni fotbaliști din cariera sa de antrenor.

„Ador jocul din două atingeri. Din punctul meu de vedere, acesta este cel mai dificil, pentru că ai nevoie de jucători inteligenţi. Atenţie, vorbesc de un joc din două atingeri. Nu exclud frumuseţea şi eficacitatea driblingului sau a jocului cu mingi lungi. Îmi place jocul cu care eram cu adevărat foarte mari când evoluam la Steaua Bucureşti.

Jucam din două atingeri şi am dominat Europa, am jucat două finale în trei ani. Ne asemănam puţin cu Barcelona de acum. În plus, ei au un Messi care face diferenţa. Jocul de pase era însă rapid, fiindcă eram capabili să gândim mai repede decât alţii. Ca să reuşeşti asta, repet, ai nevoie de mijloacele necesare", a declarat Boloni pentru publicația Sport/Foot Magazine, citat de Agerpres.

8 trofeea câștigat mijlocașul Ladislau Bölöni cu Steaua: Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei, patru campionate interne și două Cupe ale României

102 selecțiia avut Bölöni la echipa națională, marcând 23 de goluri

LAUDE PENTRU RAPHAEL VARANE ȘI CRISTIANO RONALDO

Boloni a antrenat nume mari de-a lungul timpului. L-a descoperit pe Raphael Varane (26 de ani, fundaș central) în perioada Lens, în timp ce Cristiano Ronaldo (34 de ani, atacant) i-a fost elev la Sporting.

„Sunt oameni care s-au născut ştiind să cânte la vioară şi cei care se străduiesc nu ştiu cât timp. Întotdeauna va fi mai puternic cel care are mai mult talent căzut din cer. În cariera mea, am avut doi jucători care, în momentul în care începeam să vorbesc despre o problemă, înţelegeau deja după trei cuvinte unde vreau să ajung. E vorba despre Raphael Varane şi Cristiano Ronaldo", a mai spus Boloni pentru aceeași sursă citată.

3 goluriîn 25 de meciuri la prima echipă a lui Sporting a dat Ronaldo în singurul sezon (2002-'03) în care a lucrat cu Boloni

5 trofeea adunat Boloni ca antrenor: trei cu Sporting Lisabona, tripla campionat - Cupă - Supercupa Portugaliei în 2002, apoi titlul și Supercupa Belgiei cu Standard Liege, în 2008/2009

Ladislau Boloni este antrenor în prezent la Royal Antwerp (Belgia), formație pe care o antrenează din iulie 2017.

VEZI ȘI:

Narcis Răducan după dezvăluirile GSP » Ce NU face Alexandru Tudor la FCSB: „Vă spun sigur aceste lucruri, nu e un om oarecare”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Citește și:

Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Superliga
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Liga 2
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”
Superliga
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (4)
4000deoi
4000deoi  •  24 Octombrie 2019, 11:08

Sa fim seriosi!! Una, două atingeri la steaua86!? Loți ce-ai fumat nenică!? Pai sa ne uitam pe înregistrări si sa vedem, asa o fi!? E o blasfemie sa compari Barcelona de acum cu orice echipa din 1986! .... specific, nu e vorba de caricatura numita fc5b=penalty!

106683413108068
Francisc Dascal  •  23 Octombrie 2019, 20:10

Laci astazi pasele precise de 30 ,40,50 metri cum dadeai,acele cornere pe care scria gol ,acea daruire sunt rare sau disparute .Pacat ca in cea mai buna perioada ca jucator la A.S.A Tg.Mures nu ai fost convocat de regretatul antrenor dl.Valentin Stanescu si ai pierdut multe selectii,pana cand M.Lucescu te a reinventat.Dar pentru mine esti liderul selectiilor.RESPECT

cpt.ahab
cpt.ahab  •  23 Octombrie 2019, 19:33
Postat de mongolia2060 pe 23 Octombrie 2019, 19:21

Steaua acelor ani ramane cea mai buna echipa din istoria fotbalului romanesc. Notre respect, Steaua! Notre respect, Loti Boloni!

Aș spune chiar că Steaua acelor ani era mai bună decât Barcelona lui Valverde. Avea numeroase moment de joc strălucitor, realmente.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează