INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Louis Van Gaal spune că e mai uşor să lucrezi la Manchester United decît la Bayern Munchen » "Situaţia nu e mai grea decît credeam"

Louis van Gaal, foto: Reuters
Louis van Gaal, foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 septembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 03 septembrie 2014 15:20

Manchester United nu a avut un început de sezon bun, obţinînd doar două puncte după primele trei etape şi fiind învinsă cu 4-0 în Capitol One Cup de Milton Keynes Dons, locul 7 în liga a treia engleză.

Louis van Gaal, antrenorul pus pe banca tehnică a "diavolilor" imediat după turneul final din Brazilia, n-a reuşit să revigoreze echipa, dar le cere răbdare oficialilor şi oferă argumentele care lucrează în favoarea sa.

"Debutul meu la United a fost la fel ca cel pe care l-am avut la Bayern (2009-2011). Diferenţa este că la Munchen problemele au început imediat pentru că Hoeness voia deja explicaţii. Oficialii lui United au continuat să-mi cumpere jucători.

E un semn de încredere în antrenor. Simt că sînt sprijinit, mi s-a dovedit că au încredere în mine şi că vor să meargă în continuare pe mîna mea. Îmi dau seama că este mult de muncă. Situaţia nu este mai grea decît mi-am imaginat. Ştiam ce o să găsesc aici. O să muncesc în continuare şi ştiu de ce sînt în stare.

Vreau să-mi închei aici lunga carieră de antrenor şi să aduc titlul. La Ajax (1991-1997) au vrut să mă concedieze după jumătatea primului meu sezon, dar au continuat în cele din urmă să creadă în mine şi ştiţi cu toţii ce s-a întîmplat", a spus Louis van Gaal într-un interviu pentru mirror.co.uk.

Sub comanda lui Van Gaal, Ajax a devenit campioană în Olanda de trei ori 94, 95, 96, în sezonul 1994-1995 au fost neînvinşi în campionat şi în Liga Campionilor. A cîştigat Cupa Uefa în 1992 şi Liga Campionilor în 1995. A cîştigat şi Supercupa Europea în 1995.

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (3)
alexzece
alexzece  •  03 Septembrie 2014, 16:45
Postat de aalywan pe 03 Septembrie 2014, 16:23

Asta nu e ala care in 2003 mai avea putin si retrograda Barcelona ?

Da,da,ala e.Greseala lui atunci a fost ca s-a axat f mult pe jucatori olandezi,sincer,in afara de Kluivert si partial Overmars,nu erau de Barca.Nu mi-a placut niciodata Van Gaal,desi are rezultate,stilul sau e antipatic,se da atotcunoscator precum Mourinho.

aalywan
aalywan  •  03 Septembrie 2014, 16:23

Asta nu e ala care in 2003 mai avea putin si retrograda Barcelona ?

paul.o.53
paul.o.53  •  03 Septembrie 2014, 15:46

Da , van Gaal, sunt doua lumi complet diferite. In 1991 cand ai preluat Ajaxul creat de leo Benhakker aveai 40 de ani erai prieten cu jucatorii, toti in crestere cu dorinta de a ajunge la echipe cu bani multi, ii imbratisai pentru fiecare gol. Acum ai 63 ,ani esti arogant si ai de luptat cu un grup de multi-multi-milionari fiecare cu orgolii personale , platiti imparateste. Comparatia cu perioada Ajax mi se pare complet aiurea.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează