INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Marcus Rashford e omul anului în Marea Britanie! Fotbalistul a fost sunat de prim-ministru ca să-i dea vestea cea mare

Marcus Rashford
foto: Guliver/Getty Images
Marcus Rashford foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 08 noiembrie 2020 12:54 / Actualizat duminica, 08 noiembrie 2020 13:16

Marcus Rashford, jucătorul onorat de regină, l-a convins pe premierul britanioc Boris Johnson să-și schimbe încă o dată decizia. Guvernul a pregătit 400 de milioane de lire pentru a ajuta copiii defavorizați.

Un fotbalist de numai 23 de ani se implică total în campania sa de ajutorare a copiilor defavorizați și influențează deciziile guvernului. Marcus Rashford e imaginea anului în Insulă. Premiat de regină cu Ordinul Imperiului Britanic în octombrie și ascultat de prim-ministrul Boris Johnson.

În vară, când atacantul lui Man. United a cerut ca toți copiii cu probleme să primească și în vacanță o "masă" gratuită zilnic, prima reacție venită de la Londra, din 10 Downing Street, unde se află biroul premierului, a fost de refuz. Insistența jucătorului, sprijinit de tot mai multă lume, l-a făcut pe Johnson să cedeze.

„1,7 milioane de copii vor fi ajutați timp de 12 luni”

În toamnă, Rashford a continuat campania. Dorea să vadă gestul repetat până în aprilie. Guvernul a respins acest plan, dar tânărul internațional englez a strâns peste un milion de semnături în petiția sa. Și Johnson a acceptat în cele din urmă. Chiar el l-a sunat pe Marcus pentru a-i da vestea. A pregătit 396 de milioane de lire sterline (439 de milioane de euro).

"După meciul cu Everton, am avut o discuție foarte interesantă cu prim-ministrul. Mi-a explicat planul său și nu pot decât să aplaud pașii făcuți pentru a combate sărăcia copiilor britanici", a dezvăluit Rashord. "1,7 milioane de copii vor fi ajutați timp de 12 luni. Sunt fericit". 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

West Ham United - Fulham 1-0. „Scărița” ca un vis urât pentru Ademola Lookman. Portarul a apărat-o cu o mână: „Nu știu la ce se gândea"

Barcelona - Betis Sevilla 5-2. Doi doctori catalani analizează accidentarea gravă lui Ansu Fati. Ce trebuie făcut și cât stă!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează