INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CEHIA

Mort după 100 de ore » ”Vicele” Spartei Praga s-a lovit duminică la cap, pe pîrtie, şi a decedat joi

Lukas Pribyl s-a stins joi din viaţă.
Lukas Pribyl s-a stins joi din viaţă.

Articol de - Publicat sambata, 11 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 10 februarie 2012 21:22

Medicii au exclus ieri varianta unui posibil asasinat, în urma autopsierii cadavrului lui Lukas Pribyl.

Vestea morţii pe cît de fulgerătoare, pe atît de misterioase a vicepreşedintelului Spartei Praga, Lukas Pribyl, a şocat fotbalul ceh. Oficialul a fost găsit fără viaţă, joi, în biroul său de la club. Iar pentru că avea o rană la cap şi cîteva contuzii la gît, prima variantă vehiculată a fost a unui asasinat. "Exclus!", au anunţat medicii, ieri, după autopsierea cadavrului. Chiar dacă, deocamdată, nu au la îndemînă decît rezultatele preliminare, ei cred că mult mai plauzibil este ca decesul să fi fost consecinţa unui accident suferit de Pribyl, duminică, la schi.

El a căzut pe pîrtie şi s-a lovit destul de serios. A acuzat ulterior dureri de cap, dar n-a solicitat nici un fel de ajutor medical. "Cel mai probabil a făcut un hematom subdural, care cu trecerea timpului s-a mărit şi a creat presiune în cutia craniană. Dacă a apăsat un centru vital al creierului, aceasta poate duce la moarte", a declarat Katerina Krejci, medic la Spitalul Militar Central din Praga, cotidianului ceh "Sport". Aceasta susţine că, dacă Pribyl s-ar fi prezentat imediat la spital, avea şanse să scape.

Au intrat, dar nu l-au văzut
Cotidianul Blesk relatează că între momentul colapsului şi găsirea lui Pribyl de către angajaţii clubului au trecut ore bune. "În încăpere au intrat mai multe persoane care aveau treabă cu el, dar nu l-au văzut fiindcă era prăbuşit în spatele biroului. A fost descoperit prea tîrziu pentru o intervenţie eficientă a medicilor", scrie publicaţia citată.

"Am auzit un suspin. Apoi, nimic"
Un amic al victimei, Peter Sveceny, a fost martor, la telefon, al decesului. "Vorbeam cu el şi la începutul discuţiei totul părea în regulă. Dintr-o dată însă, Lukas s-a oprit în mijlocul dialogului. Am auzit un suspin. Apoi, nimic. Am crezut că e din cauza semnalului şi n-am mai sunat înapoi", a povestit Sveceny, care avea să afle cîteva ore mai tîrziu că prietenul a murit.

33 de ani avea Lukas Pribyl. Fusese numit "vice" la Sparta în vară şi era considerat mîna dreaptă a preşedintelui Daniel Kretinsky

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează