INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Neamţul Pep! » Prezentat la Bayern, Guardiola a vorbit o germană impecabilă: ”Guten Tag!”

Pep, alături de noii săi șefi: președintele Honess, directorul executiv Rummenigge și managerul Sammer
Pep, alături de noii săi șefi: președintele Honess, directorul executiv Rummenigge și managerul Sammer

Articol de - Publicat marti, 25 iunie 2013 00:00 / Actualizat luni, 24 iunie 2013 20:41

Tehnicianul catalan a dat răspunsuri în nemţeşte şi cînd întrebările i s-au pus în spaniolă, italiană sau engleză. ”A fost primul său succes la Bayern!”, a titrat Bild.

" Guten Tag, Gruss Gott, meine Damen und Herren!". Aşa a început, ieri, "era Guardiola" la Bayern! La prima sa conferinţă de presă ca antrenor al campioanei Europei, Pep i-a sedus pe nemţi cu bine cunoscuta-i modestie, dar mai ales printr-o germană de nota 10.

"A fost primul său succes la Bayern!", avea să titreze ulterior, de-a dreptul entuziasmat, tabloidul Bild. Chiar şi atunci cînd din sală i s-au pus întrebări în spaniolă, engleză sau în italiană, Pep a răspuns în nemţeşte. Doar cînd a sesizat că traducerea nu e la înălţime a repetat răspunsurile şi în limbile în care îi fuseseră adresate.

Ce nu le-a prea mers la inimă suporterilor lui Bayern a fost momentul în care Pep a făcut referire la profesoara care i-a predat germana timp de un an, la New York: "Mi-a mărturisit că ţine cu Borussia Dortmund".

17 milioane de euro brut (10 milioane net) va fi salariul anual al lui Guardiola. Are contract cu Bayern pînă-n 2016

250 de jurnalişti au asistat ieri la prezentarea lui Guardiola la Bayern

PEP DESPRE...
...CONTRACT: "Este o onoare că Bayern s-a gîndit la mine. Un cadou pentru care vreau să mulţumesc clubului"

...BAYERN: "Am ales Bayern pentru istoria şi jucătorii săi. E unul dintre marile cluburi ale lumii"

...NOUA ECHIPĂ: "Preiau o formaţie care pînă acum a jucat excepţional. Nu voi schimba prea mult. Voi încerca mai degrabă să perfecţionez ceea ce a construit Heynckes"

...PRESIUNE: "La un club mare eşti tot timpul sub presiune. Iar acum, după trei trofee cîştigate în ultimul sezon, cu atît mai mult. Dar această provocare nu mă sperie"

...STRATEGIE: "Iubesc fotbalul ofensiv. În ceea ce priveşte sistemul de joc, mai lăsaţi-mi puţin timp! Totul depinde de calităţile jucătorilor"

...O NOUĂ ERĂ: "Ar fi arogant din partea mea să vorbesc deja despre o nouă eră. Eu încă n-am ajuns să-mi cunosc personal jucătorii"

...GERMANA SA: "Iertaţi-mi germana, dar am trăit un an la New York şi nu e cel mai potrivit loc unde să exersezi nemţeşte. Am învăţat totul pe de rost"

...TIMPUL LIBER: "În următoarele şase luni voi locui, practic, la sediul clubului. Dacă se va ivi şi cîte-o fereastră, poate am să merg la cinema"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
luciano86
luciano86  •  25 Iunie 2013, 09:27

Viel Glück, Pep!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează