INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Nemţii sînt şocaţi: Schalke repatriază din Rusia osemintele unui atacant

Adolf Urban în perioada în care făcea istorie la Schalke +1   FOTO
Adolf Urban în perioada în care făcea istorie la Schalke

Articol de - Publicat luni, 01 iulie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 30 iunie 2013 22:56

Adolf Urban, fost jucător al ”minerilor” în anii '30, a murit în 1943, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, şi e îngropat într-un cimitir din Korpovo.

Pînă şi nemţii sînt şocaţi. "Asta nu-i posibil decît la Schalke, unde tradiţia şi sentimentele sînt adesea mai importante decît victoriile şi trofeele!", titra ieri cotidianul Bild, după ce-a aflat, cu stupoare, ce "achiziţie" pune la cale ultimul club al lui Marica: repatrierea osemintelor unei foste glorii, Adolf Urban, care a îmbrăcat tricoul alb-albastru tocmai în anii '30!

Urban a fost trimis pe front imediat după izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial şi şi-a pierdut viaţa în 1943, în apropiere de Staraia Russa. Avea 29 de ani.

Rămăşiţele lui pămînteşti se află îngropate în cimitirul soldaţilor germani din Korpovo şi de acolo, preşedintele Clemens Tonnies e gata să le aducă acasă. Nici nu se putea altfel, Adolf va fi înmormîntat în "Schalker Feld", proaspăt inauguratul cimitir al clubului.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
macs23
macs23  •  01 Iulie 2013, 12:02
Postat de mihnea80 pe 01 Iulie 2013, 11:37

ar fi trebuit sa-l lase acolo,alaturi de camarazii sai alaturi de care a luptat si cazut,nu sa-l aduca pentru a-l reinhuma in "cimitirul clubului",pentru a deveni atractie turistica.

complet de acord cu mihnea80. Si-au facut cimitir si au zis sa-l populeze. E o chestie de marketing, de prost gust...

mihnea80
mihnea80  •  01 Iulie 2013, 11:37

ar fi trebuit sa-l lase acolo,alaturi de camarazii sai alaturi de care a luptat si cazut,nu sa-l aduca pentru a-l reinhuma in "cimitirul clubului",pentru a deveni atractie turistica.

tigruzzu
tigruzzu  •  01 Iulie 2013, 03:41
Postat de yahoo22 pe 01 Iulie 2013, 01:57

Nu vad ce socant.Mi se pare o chestie de bun simt.Noi nici de astia de sunt inca in viata nu ne mai aducem aminte...

Pe ziariștii ăștia îi șochează până și somnul unei pisici sătule...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează