INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ROMÂNIA - OLANDA, 16 OCTOMBRIE, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Nici Robben?! » După Sneijder, batavii l-ar putea pierde şi pe "vitezistul de cristal"

Arjen Robben riscă să piardă lotul pentru meciul cu România
Arjen Robben riscă să piardă lotul pentru meciul cu România

Articol de - Publicat sambata, 06 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 05 octombrie 2012 22:31

Aripa lui Bayern Munchen a suferit o nouă leziune la coapsă şi ar lipsi minimum o săptămînă. Meciul din 16 octombrie e în pericol. "E blestemat!", crede Heynckes, antrenorul său de la Bayern.

Încă o veste proastă pentru Van Gaal îl face pe Piţurcă să zîmbească. După Sneijder, victima unei rupturi musculare, selecţionerul Olandei ar putea rămîne şi fără Robben împotriva "tricolorilor".

Deja, Arjen nu a fost inclus în lot pentru meciul cu Andorra, din 12 octombrie, iar Van Gaal spune: "Am doi incerţi. Mathijsen şi Robben sînt accidentaţi, dar primul are mai multe şanse să joace la Bucureşti".

"Recidivă la coapsă"
Ce s-a întîmplat? Pe 25 septembrie, la Bayern - Wolfsburg 3-0, aripa batavă a bavarezilor a suferit o leziune la muşchii coapsei. A pierdut două partide, apoi, miercuri, şi-a reluat pregătirea la Munchen. "S-a antrenat excelent 45 de minute. Joi, a venit la mine şi s-a plîns că are din nou dureri exact în aceeaşi zonă. Robben e blestemat", a povestit Jupp Heynckes, antrenorul lui Bayern.

Întrebat cînd s-ar putea recupera olandezul, Heynckes a răspuns: "În timpul pauzei pentru meciurile din preliminariile Mondialului". Adică între 12 şi 16 octombrie. În acest caz, ar pierde deplasarea de pe " Naţional Arena".

18 leziuni din 2007
Van Gaal nu are motive să fie optimist. Ştie ce a păţit Arjen în acest sezon.

Patru accidentări în septembrie - octombrie
1. Aductori: 7 zile pauză
2. Coapsă: 5 zile
3. Coapsă: 8 zile
4. Coapsă: 7 zile

Ultima leziune de la coapsă, pe 3 octombrie, o recidivă la cea din 25 septembrie, este cea de-a 18-a accidentare suferită din 2007.

"Robben este cel mai bun jucător al Olandei, dar accidentările l-au terminat. Şi se loveşte cînd îi e lumea mai dragă" (Ruud Gullit, campion european cu Olanda, 1988)

2 debutanţi sînt acum în lotul Olandei: portarul Vermeer (26 de ani, Ajax) şi atacantul Schaken (30 de ani, Feyenoord)

7 jucători au debutat cu Van Gaal la "naţională" în ultimele 3 meciuri: Van Rhijn, De Vrij, Viergever, Martins Indi, Maher, Clasie, Janmaat

ALTE ŞTIRI DESPRE OLANDA:

Van der Vaart, înapoi!
Selecţionerul batav a apelat din nou la trei vedete pe care le lăsase în afara lotului la debutul în aceste preliminarii: Van der Vaart (Hamburg), Nigel de Jong (Milan) şi Afellay (Schalke). În schimb, Van der Wiel (PSG) nu a fost convocat nici acum.

Sneijder, la recuperare în State
Accidentare confirmată pentru căpitanul Olandei. Wesley Sneijder, victima unei rupturi la gamba stîngă în meciul Chievo - Inter 0-2, din 26 septembrie, nu este în lotul portocaliilor. Mijlocaşul se va trata în Statele Unite timp de o săptămînă, exact în perioada partidelor cu Andorra şi România.

Revin puştii cu noi?
Louis van Gaal a renunţat la 4 jucători pe care îi voia, cedîndu-i "naţionalei" de tineret pe Clasie, Maher, L. de Jong şi Zoet. Pe 11 şi 15 octombrie, Olanda U21 va juca barajul cu Slovacia pentru CE 2013 din Israel. "Dacă vor bate în deplasare, i-aş putea chema contra României", a anunţat LvG.

Cei 20 de batavi pentru "tricolori"
Portari - Stekelenburg, Vorm, Vermeer
Fundaşi - Heitinga, Janmaat, Martins Indi, Viergever, Vlaar, Van Rhijn
Mijlocaşi - Emanuelson, N. de Jong, Strootman, Van der Vaart, Afellay
Atacanţi - Huntelaar, Lens, Narsingh, Van Persie, Kuyt, Schaken

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  06 Octombrie 2012, 10:24

Vitezistul fara creier. Nu mi-a placut niciodata egoistul asta! Multa rabdare are Bayern cu el!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează