INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IM-SCOUTING

O agenţie israeliană spionează fotbalişti zi şi noapte » Noul Mossad

Articol de - Publicat luni, 10 ianuarie 2011 00:00

50 de agenţi de securitate şi sute de informatori răspîndiţi în lume adună referinţe din teren şi din viaţa privată despre obiectivele monitorizate.


Spionajul a pătruns serios şi în fotbal. Şi lucrează intens de cîţiva ani buni, monitorizînd 24 de ore din 24 "ţinte" din întreaga lume. Mascată sub paravanul "IM-Scouting", aparent o bază de date de monitorizare a talentelor, agenţia israeliană este un Mossad, care ştie tot ce fac jucătorii.

Fondatorul ei, Zeev Reznik, fost angajat în siguranţa bancară, şi-a găsit în septembrie 2008 un partener pe măsură, impresarul Pini Zahavi, dezvoltînd la Tel Aviv o reţea cu mulţi experţi din serviciile de inteligenţă militară. "Facem lucruri pe care cluburile nu şi le permit, dar le ajutăm să-şi protejeze investiţiile", declară Zac Ezrati, responsabilul pe Serie A. "Nu ne putem permite erori. Uneori descoperim şi lucruri care apoi devin şi publice", asigură Reznik. La "IM-Scouting" poate apela orice club, primind contracost un DVD personalizat, cu toate detaliile, video şi audio.


50 de mii de jucători din 45 de campionate sînt deja monitorizaţi de IM-Scouting, tariful unui dosar de urmărire fiind cuprins între 15 şi 24.000 de euro

Mutu şi ştampila "cocaină"!
Pe biroul lui Reznik se află la loc special 3 dosare, între care şi cel al lui Mutu. Pe copertă apar scrise destule referinţe, "cocaină" fiind menţionat în al nouălea rînd! "Nu sînt decît informaţii generale, însă nimeni nu ne-a cerut o investigaţie aprofundată", spune fondatorul agenţiei. Lîngă Mutu, stau Balotelli, "unul ce vînează scandalurile", şi Felipe Melo, "prea agresiv şi iresponsabil".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează