INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIORENTINA

O nouă ipoteză a morții fulgerătoare a lui Astori! Miercuri efectuase ultimul control medical

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 05 martie 2018 09:58

RAI Sport susține că decesul căpitanului Fiorentinei nu ar fi consecința unui stop cardiac. ”După poziția în care a fost găsit corpul fără viață, moartea ar fi putut fi cauzată de o problemă la creier”.

Stop-cardiorespirator în somn la doar 31 de ani? Conform specialiștilor în medicină, un astfel de caz survine la sportivii de performanță cu o incidență de unu la 100.000. Davide Astori a murit însă și nimic nu prevestea tragedia.

Duminică, Procuratura din Udine a anunțat că decesul s-a produs din cauze naturale, numai că azi RAI Sport a lansat o altă ipoteză: atacul cerebral!

"După poziția în care a fost găsit în patul camerei de hotel corpul fără viață, moartea ar fi putut fi cauzată de o problemă la creier și nu la inimă. Autopsia și examenele medico-legale ulterioare vor clarifica însă, cu certitudine, motivul morții căpitanului Fiorentinei", scriu italienii.

Fusese examinat miercuri

Fundașul ce dorea să se retragă în tricoul viola, urmând să semneze azi prelungirea acordului până în 2022, efectuase chiar miercuri un control medical, după cel superdetaliat din iulie, și n-avea nicio problemă.

"Sunt episoade imprevizibile. O parte dintre decesele sportivilor apar la inimi sănătoase, deci fără boli ori afecțiuni genetice. Accidentul suferit în somn e mult mai rar, putând fi legat de moleculele ce transmit curentul cu care funcționează cordul sau de o aritmie genetică.

La tineri, se manifestă cu o accelerare a bătăilor atât de mare încât blochează organul. Poate afecta o persoană la 3-4 mii, dar nu mereu cu efect tragic", a explică Iacopo Olivotto, șeful secției de cardiomiopatie a spitalului Careggi din Florența, care se ocupă de sportivi din toată Italia. 

Sanchez s-a învoit să revină la Florența

Poate cel mai afectat de dramă dintre foștii colegi ai lui Astori este Carlos Sanchez. Columbianul a aflat de dispariția căpitanului Fiorentinei la finalul meciului Levante - Espanyol 1-1 și era să leșine chiar pe teren! A fost resuscitat de medici și scos de colegi pe brațe!

"Era devastat. Nu se mai putea gândi la fotbal și ne-a rugat să-l lăsăm să meargă câteva zile la Florența pentru a-l vedea ultima oară pe Davide și a participa la înmormântare. Nu putem decât să-i transmitem condoleanțele noastre și să încercăm să fim alături de el", a declarat Victor Sanchez, căpitanul lui Espanyol. Carlos a jucat până acum cinci săptămâni la Fiorentina

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
maxp
maxp  •  09 Martie 2018, 10:59

Cum adica a fost resuscitat jucatorul de la Espanyol, da' ce, a intrat in stop? Si nu s-a aflat nimic despre el, sau cum?!

408633622630221
Ducu Tudor  •  06 Martie 2018, 09:31

De morti numai de bine,dar unii fotbalisti in orele libere se mai deconecteaza si cu substante interzise,vezi Mutu in tinerete.Oare vom stii cu certitudine ce subst. erau in corpul fotbalistului ?

mosvasile
mosvasile  •  05 Martie 2018, 15:36

Se poate intampla oricui,daca se intampla sa vomite in somn si se sufoca!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează