INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Olimpici la blaturi?! Federația de la Kiev anchetează 12 meciuri suspecte ale lui Olimpik Donețk din sezonul trecut

Articol de - Publicat miercuri, 22 iulie 2015 00:00

Organul de control special al UEFA a luat în colimator partidele din retur ale echipei promovate în 2014. 10 dintre ele sînt eșecuri, unele la scor mare, inclusiv 0-6 cu Șahtior, cu 3 goluri încasate în 5 minute

Mafia blaturilor a ajuns și în Ucraina. Federația de la Kiev a anunțat că a deschis oficial luni o anchetă, după ce a fost sesizată de UEFA privind o serie de partide dubioase ale lui Olimpik Donețk jucate în returul stagiunii trecute!

"Organul de control al forului european, care supraveghează anual 32.000 de meciuri de pe tot continentul, afirmă că 12 jocuri ale lui Olimpik sînt cercetate. Avem și dovezi indirecte că fotbaliști ai formației din Donețk au acționat pentru a stabili rezultate care garantau cîștiguri la pariuri sau chiar pentru evenimente pariate online", a declarat Igor Kocetov, membru al federației. Nou promovată în 2014, Olimpik a pierdut 12 din 13 meciuri în returul pe care l-a început stupefiant, cu 7 eșecuri la rînd. Unele la diferențe mari, ce au atras suspiciunile c-au fost aranjate pentru pariuri. Iată cîteva exemple: 1-5 cu Zoria Lugansk, 2-4 cu Metalurg Donețk, 0-5 cu Dnepr, 1-4 cu Karpatî Lvov și 0-6 cu Șahtior. Iar contra echipei lui Mircea Lucescu, "olimpicii" au încasat trei goluri în 5 minute înaintea pauzei!

"Vrem să fim judecați de oameni competenți. Nu înțeleg de ce scandalul a apărut înaintea meciului cu Dinamo, deși ne pregătim de-o lună la Kiev"
Roman Sanjar, antrenor Olimpik

"Pe mine nu m-a informat nimeni și nici la club nu s-a primit ceva oficial. Doar doi jucători, Ogiria și Dracenko, au fost convocați pentru declarații"
Roman Sanjar, antrenor Olimpik

64 de goluria primit Olimpik campionatul trecut, 40 dintre acestea în cele 13 meciuri din retur. Cea mai slabă defensivă. Echipa a terminat campionatul pe locul 8

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  22 Iulie 2015, 11:31

Nici un campionat serios din Vest nu baga in seama campionatele de tip Ucraina, Turcia, Arabia Saudita pentru ca se stie ca acolo cine are bani mai multi ia campionatul. Nivelul de coruptie din statele astea este atat de mare ca in ochii vesticilor nivelul acestor campionate nu valoreaza nici cat modestele campionate din Belgia, Danemarca, etc (unde se joaca "pe bune").

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close