INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MAN. UNITED - SUNDERLAND AZI, 16:45, EUROSPORT

Panti, sub asediu Martial » Din eroul lui Sunderland sezonul trecut, Pantilimon a ajuns pe ultimul loc în Premier League

Pantilimon urlă la fundașii lui Sunderland, care l-au abandonat în acest start de sezon // Foto: Guliver/GettyImages
Pantilimon urlă la fundașii lui Sunderland, care l-au abandonat în acest start de sezon // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 26 septembrie 2015 00:00

Puștiul francez, 19 ani, cumpărat de Manchester cu o sumă ce ar putea atinge 80 de milioane euro, a marcat 4 goluri în 4 meciuri și L'Equipe îl prezintă drept "micul prinț de pe Old Trafford".

Anul trecut nu putea fi mai bun pentru Pantilimon. A salvat-o pe Sunderland de la retrogradare, a bătut recordul celor mai puține goluri primite în istoria clubului și a fost declarat cel mai bun portar din Premier League.

Peste De Gea și Courtois

A avut o rată de reușită a intervențiilor sale de 78,4%. Peste faimoșii De Gea, Courtois și Hart. The Guardian l-a ales în echipa sezonului, alături de 4 jucători de la Chelsea, 4 de la Arsenal și cîte unul de la Man. City și United!

10 meciuricu poarta neatinsă a avut Pantilimon (Sunderland) sezonul trecut în Premier League

1 golla fiecare 76 de minute a primit în medie Panti stagiunea precedentă, record în istoria lui Sunderland

În toamna lui 2015, Sunderland e un dezastru: ultimul loc, fără victorie în 6 etape, cu două puncte și cele mai multe goluri primite (13). Oricîte parade a făcut Panti, chiar dacă "tricolorul" e tot printre goalkeeperii de elită ai campionatului, "pisicile negre" sînt leșinate.

Mai tare ca Ronaldo

Azi, altă durere de cap. Îl așteaptă pe Old Trafford revelația momentului. Anthony Martial, 19 ani, pentru care MU ar putea plăti în total 80 de milioane (50 la start și încă 30 bonusuri de performanță), a luat Insula pe sus ca o tornadă. Marcînd 4 goluri în primele 4 meciuri. E exact profilul de jucător al lui Thierry Henry. O felină în plină acțiune.

Van Gaal, managerul "diavolilor", e încîntat:

”Băiatul ne-a depășit toate așteptările, are o mulțime de calități și nu le ascunde deloc. Totuși, să rămînem cu picioarele pe pămînt. Anthony are doar 19 ani.”

James Robson, jurnalist la Manchester Evening News, i-a răspuns însă antrenorului:

"Cum să-ți păstrezi echilibrul? Martial e promisiunea imprevizibilului. Cu el în echipă, fanii au cele mai sălbatice fantezii la United. E deja povestea de succes a sezonului. Nici măcar Cristiano Ronaldo nu a impresionat atît de repede"

Și Robson are dreptate. În 2003, la 18 ani, Cristiano n-a marcat nici un gol în primele 4 partide la Manchester. Adolescentul de culoare a reușit. Va rezista Pantilimon în fața atacului Martial?

Doar Van Persie a fost la fel de bun la debut

Martial are 4 goluri în primele sale 225 de minute la United, în toate competițiile. În ultimii 15 ani, numai Van Persie a mai reușit această performanță în 4 meciuri la debutul pentru Manchester:

Nume An Goluri
Martial 2015 4
Van Persie 2012 4
Van Nistelrooy 2001 3
Rooney 2004 3
Chicharito 2010 1
Falcao 2014 1
C. Ronaldo 2003 0
Berbatov 2008 0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
gica10
gica10  •  26 Septembrie 2015, 10:54

Ce-i cu titlul asta bombastic,care incearca sa faca legatura intre pozitia echipei(ultimul loc) si evolutia lui Panti?Tu insuti ai scris:"chiar dacă "tricolorul" e tot printre goalkeeperii de elită ai campionatului".Deci hotaraste-te este penal sau nu?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează