INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Patru pînă la Pele » Messi atacă recordul de goluri într-un an!

Articol de - Publicat luni, 22 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 21 octombrie 2012 20:53

Fenomenalul argentinian poate depăşi performanţa fostul star brazilian, care a înscris 75 de goluri în 1959 pentru FC Santos şi ”naţională”


Fiecărei provocări pe care i-o lansează Mourinho, lăudîndu-l pe Cristiano Ronaldo, Lionel Messi îi răspunde cu goluri. La meciul de infarct al Barcelonei cu La Coruna (5-4), argentinianul a reuşit un hat-trick cu care ameninţă nu doar campania lui CR7 pentru Balonul de Aur, ci şi un record care aparţine celebrului Pele din 1959: 75 de goluri într-un an.

Leo a ajuns deja la cota 71, dar pînă la finele lui 2012 mai are 16 partide de disputat: 15 cu Barca în campionat, Cupa Spaniei şi Ligă, unul la "naţională". Suficiente pentru a-l detrona pe fostul internaţional brazilian.

În '59, Pele marcase 66 de goluri în tricoul lui Santos şi 9 la "naţională", Messi a punctat de 59 de ori pentru catalani şi în 12 rînduri pentru "pume". Şi încă un amănunt interesant. În acest sezon de Primera, argentinianul nu s-a mulţumit niciodată cu un singur gol: "duble" cu Sociedad, Osasuna, Getafe şi Real, "triplă" împotriva lui Deportivo. Total: 11!


70 de goluri era precedentul record personal al lui Messi şi data din 2010

9 hat-trickuri are Messi în 2012: 7 pentru Barcelona, două la "naţionala" Argentinei

S-a certat cu arbitrul
Pe cît de nemilos s-a arătat Messi în faţa porţii adverse, pe atît de dur a fost cu arbitrul Paradas Romero. Atacantul Barcelonei i-a reproşat personal "centralului" penalty-ul din care Deportivo a redus din handicap, 1-3, dar şi eliminarea lui Mascherano în minutul 49. "N-a fost nici una, nici alta, arbitrul ne-a făcut viaţa grea", s-a plîns argentinianul la final.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează