INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MAREA BRITANIE

Pentru Giggs, meciul cu România a fost ocazia de aur de a juca la un turneu final » ”La un gol de fericire”

Căpitanul olimpicilor britanici vrea să devină antrenor după ce se retrage de la United // Foto: Guliver/GettyImages +1   FOTO
Căpitanul olimpicilor britanici vrea să devină antrenor după ce se retrage de la United // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 16 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 15 iulie 2012 19:02

Căpitanul Marii Britanii la Olimpiadă dezvăluie cum a ratat în 1993 cea mai mare şansă de a se califica la Mondiale cu ”naţionala” galeză, învinsă la Cardiff cu 2-1 de Hagi şi Răducioiu.

La aproape 39 de ani, galezul Ryan Giggs visează la medalia de aur la Olimpiada de la Londra, ca o revanşă pentru nereuşitele la "naţională". Paradoxal, cel mai galonat jucător britanic nu a mers la nici un turneu final de CM sau CE!

Legenda lui Man. United dezvăluie că în noiembrie 1993 a fost cel mai aproape de o calificare, însă "Generaţia de Aur" a lui Hagi i-a barat drumul spre America.

"E piesa ce lipseşte colecţiei mele. Am avut atîtea succese la United şi o carieră total opusă cu Ţara Galilor. Cea mai mare ocazie am ratat-o chiar la întîia campanie. Aveam 19 ani şi ne-a lipsit doar un gol. Am ratat un penalty în meciul decisiv cu România şi dac-am fi învins am fi mers la Mondialul din SUA", povesteşte Giggs în Sunday Mirror.

Puţin după ce Saunders egalase la unu, Bodin a executat în transversală (63) o lovitură de la 11 metri, iar Răducioiu a făcut 2-1 în minutul 83. "Tricolorii" au mers la CM, cedînd la penaltyuri în "sferturi" cu Suedia.

33 de trofee a cucerit Giggs în 21 de ani de carieră, toate cu Man. United. Galezul n-are nici un meci la turneele finale de CE sau CM cu "naţionala" galeză

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
cheques
cheques  •  16 Iulie 2012, 17:35

mare jucator

gicutzu69
gicutzu69  •  16 Iulie 2012, 15:15

Adevarul este ca Tara Galilor nu a avut niciodata nationala de CM.

margelatu2011
margelatu2011  •  16 Iulie 2012, 05:18

Deci - cu o floare nu se face primavara! :(

Vezi toate comentariile (4)
Comentează