INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COLUMBIA

Portarul care a supraviețuit nu a vrut să urce în avionul prăbușit: ”Am visat tragedia”

Helio Neto, transportat pe targă. 71 de persoane și-au pierdut viața în accident // FOTO AFP
Helio Neto, transportat pe targă. 71 de persoane și-au pierdut viața în accident // FOTO AFP

Articol de - Publicat miercuri, 14 decembrie 2016 00:00

Neto, unul dintre jucătorii lui Chape care a supraviețuit accidentului de lângă Medellin, le-a spus medicilor că n-a vrut să urce în avion.

Majoritatea coechipierilor, 19 la număr, și-au pierdut viața în tragedia aviatică din Columbia. Dar el, Helio Neto, alături de alți doi jucători, Ruschel și Follman, a trăit ca să povestească.

Iar fundașul în vârstă de 24 de ani al lui Chapecoense le-a făcut o mărturisire cutremurătoare medicilor din Medellin: "În noaptea dinaintea deplasării am visat că ne vom prăbuși. I-am spus soției a doua zi că n-aș vrea să plec".

Neto a ieșit luni din comă și prima lui grijă a fost să întrebe "care a fost rezultatul finalei Copei Sudamericana, cu Atletico Nacional?".

Apoi și-a văzut rănile și a început să realizeze că n-a fost niciun meci. "Două ore ne-a luat ca să-i spunem adevărul fără a-i provoca un șoc", a dezvăluit medicul lui Chape, Carlos Mendonca.

"O liniște nefirească"

Un alt supraviețuitor, jurnalistul Rafael Henzel, crede că trăiește doar pentru că a stat între doi colegi. "Întrebam echipajul cât mai avem până aterizăm și pilotul ne răspundea mereu «încă 10 minute». Înainte să lovim muntele nu-mi amintesc de țipete sau momente de panică. Apoi s-a așternut liniștea. O liniște nefirească", a povestit Henzel, externat ieri și întors acasă, în Brazilia.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează