INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Președintele campioanei spune iar lucruri trăsnite: „O să avem nevoie în curând de doi antrenori principali!”

Aurelio De Laurentiis, patron Napoli. / Foto: Imago
Aurelio De Laurentiis, patron Napoli. / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 01 martie 2024 18:26 / Actualizat vineri, 01 martie 2024 18:36

Aurelio De Laurentiis (74 de ani), patronul lui Napoli, se vrea vizionar și prevede o schimbare și în stafful tehnic odată cu mărirea numărului de meciuri într-un sezon: „Dacă o să ajungem la 40 de jucători în lot, pentru a face față de atâtea fronturi, atunci un singur manager nu se va mai putea descurca în pregătiri și partide”.

Resemnat mai demult cu ratarea păstrării titlului de campioană în Serie A, președintele lui Napoli își ocupă mintea cu declarații războinice sau cu propuneri neverosimile.

S-a împăcat și cu fanii! Ce surpriză i-au făcut lui Șumudică liderii ultrașilor lui Gaziantep
TURCIA
S-a împăcat și cu fanii! Ce surpriză i-au făcut lui Șumudică liderii ultrașilor lui Gaziantep

Aurelio De Laurentiis a stârnit zâmbete în presa italiană după cea mai recentă propunere, venită în contextul în care a ajuns deja la al treilea antrenor în acest sezon, după ce i-a dat afară, pe rând, pe Rudi Garcia și Walter Mazzarri. Proprietarul azzurrilor a născocit ideea de a avea doi tehnicieni principali: unul să se ocupe de campionat și cupă, altul de cupele europene!

Un lot de jucători și altul de antrenori?!

Invitat să comenteze la „Business of Football Summit" ținut la Londra, la inițiativa ziarului Financial Times, De Laurentiis și-a expus opinia vizavi de posibila aglomerare mai mare a calendarului competițional.

Întrebat dacă, cu toate partidele de la Mondialul Cluburilor, cu creșterea numărului de meciuri în noua Ligă, cu reducerea celor din campionatele interne, mai este timp și pentru cantonamente presezoniere, magnatul italian a avut o replică stupidă:

„Poți aborda toate aceste jocuri doar dacă îți permiți să ții 40 de fotbaliști în lot, toți de același nivel. Și atunci vă spun un secret, de vizionar, am avea nevoie de doi antrenori. Unul să se ocupe de Serie A și de cupele naționale, iar altul Liga sau Superliga, cine știe...".

„Antrenorul ar trebui amendat, nu eliminat!"

Apropo de antrenori, proprietarul lui Napoli i-a atacat din nou pe arbitri: „Eu când văd cartonașul galben îmi vine să râd, mă înduioșază așa tare! La roșu însă, mă umplu de furie, întrucât arbitrii ar trebui să depindă de cluburi și să nu mai fie o castă, să existe dialog.

Când îmi elimină un antrenor îmi vine să spun «Dar ești nebun? Eu te bag undeva de o sută de mii de ori!». Antrenorul trebuie să fie doar amendat, nu mai poate fi niciodată expulzat de pe bancă. Altfel părem o glumă proastă".

6trofee a câștigat Napoli în cele două decenii de când Aurelio De Laurentiis a cumpărat clubul din orașul de lângă Vezuviu

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte texte de fotbal internațional:

Barcelona este aproape de a lua o decizie istorică, după 25 de ani!
SPANIA
Barcelona este aproape de a lua o decizie istorică, după 25 de ani!
Parchetul din Barcelona a făcut apel azi pentru a mări condamnarea pentru viol dictată lui Dani Alves
SPANIA
Parchetul din Barcelona a făcut apel azi pentru a mări condamnarea pentru viol dictată lui Dani Alves

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează