INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG - MONACO 2-0

Foto „Dubla” lui Mbappe îi aduce victoria lui PSG în derby-ul cu Monaco

PSG - Monaco 2-0
Foto: Imago +10   FOTO
PSG - Monaco 2-0 Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 decembrie 2021 23:40 / Actualizat duminica, 12 decembrie 2021 23:47

PSG a câștigat clar derby-ul cu AS Monaco, scor 2-0, grație unei „duble” a lui Kylian Mbappe. Leo Messi a reușit o pasă de gol.

Pe „Parc des Princes”, Monaco a avut prima ocazie mare de gol în minutul 3. Sofiane Diop a tras în bară din interiorul careului. Șase minute mai târziu, francezul Sidibe l-a faultat pe Di Maria în careu și PSG a primit o lovitură de la 11 metri. 

A transformat Kylian Mbappe. Gazdele au continuat să atace fără a-și crea mari ocazii de gol. Tot o greșeală a celor de la Monaco a adus și golul doi al Parisului. Pe contraatac, Leo Messi i-a pasat excelent lui Mbappe și atacantul francez „l-a executat” pe Nubel cu un șut bine plasat la colțul lung. 

Repriza a doua l-a adus în prim-plan pe Leo Messi, care a ratat ocazii bune de a înscrie al doilea său gol din campionat. Prima dată a trimis cu dreptul milimetric pe lângă bară, apoi a executat o lovitură liberă puțin peste poartă, pentru ca apoi să încerce o execuție pretențioasă, o scăriță cu exteriorul peste Nubel.

PSG își continuă marșul spre un nou titlu în Ligue 1. Are 45 de puncte în 18 etape, cu 12 mai multe decât principala urmăritoare, Marseille.

+6 FOTO

FINAL. PSG - Monaco 2-0

PSG - Monaco, echipe de start: 

PSG: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Diallo, Bernat - Wijnaldum, Gueye, Verratti - Di Maria, Messi, Mbappe
Antrenor: Mauricio Pochettino

Monaco: Nubel - Sidibe, Disasi, Maripan, Henrique - Fofana, Tchouameni - Golovin, Martins, Diop - Ben Yedder
Antrenor: Niko Kovac

Stadion: Parc des Princes
Arbitru: Benoit Bastien

Mbappe explică de ce îi este greu lui Messi să se adapteze la PSG

Leo Messi (34 de ani), vedeta lui PSG, are prestații sub așteptări la noua sa echipă după transferul de la FC Barcelona. Kylian Mbappe (22) îi ia apărarea starului argentinian, spunând că durează până când acesta se va adapta complet la fotbalul din Franța.

Deși în Liga Campionilor are 5 goluri în 5 partide jucate pentru PSG, Messi are evoluții modeste în tricoul parizienilor în campionat, unde a reușit un singur gol în 9 etape jucate.

Mbappe pune lipsa eficacității argentinianului pe faptul că starul venit de la Barcelona nu este adaptat fotbaului din Ligue 1, unul mult mai solicitant din punct de vedere fizic și mai tacticizat față de cel din Spania.

Kylian Mbappe: „Ligue 1 are o intensitate incredibilă”

„Ligue 1 este un campionat greu, unul foarte dificil și foarte fizic. Are o intensitate incredibilă, jucătorii sunt mereu pregătiți să dea totul, să vină cu intervenții dure, nu este ușor. Cred că anul acesta se joacă și un fotbal de top, cred că e mult mai plăcut ochiului față de anii trecuți.

Dar este un campionat cunoscut pentru faptul că e foarte fizic și tacticizat. Așa că e adevărat că e nevoie de un proces de adaptare, în special pentru noi. Avem câțiva jucători noi care nu cunosc campionatul. Asta înseamnă că trebuie să se adapteze, dar cred că sunt pe calea cea bună”, a declarat Mbappe potrivit transfermarketweb

VIDEO Conferința de presă a lui Mauricio Pochettino, înaintea derby-ului PSG -Monaco

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Curățenie de iarnă la PSG » 5 jucători au bagajele făcute

Mbappe explică de ce îi este greu lui Messi să se adapteze la PSG

Scandal ŞOCANT la FC Barcelona: denunțat pentru abuz sexual asupra minorilor! » Peste 60 de foști elevi reclamă practicile sale bolnave

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează