INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - BARCELONA 0-1

„Am minimizat Realul!” » Observația lui Xavi, după ce Barcelona a dat lovitura pe „Bernabeu”: „Demonstrăm de ceva vreme lucrul ăsta”

Xavi Hernandez / Sursă foto: Guliver/Getty Images +5   FOTO
Xavi Hernandez / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 03 martie 2023 07:33 / Actualizat vineri, 03 martie 2023 08:49

Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei, a analizat victoria la limită reușită de catalani pe terenul rivalei Real Madrid, scor 1-0, în turul semifinalelor din Cupa Spaniei. Tehnicianul a enumerat plusuruile și minusurile remarcate în prestația elevilor săi.

PROMO » Vrei să retrăiești istoria pe 7 mai, la Sevilla? Înscrie-te ACUM într-o experiență extraordinară, alături de Gabi Balint

Chiar dacă Barcelona pornește cu un avantaj de un gol înaintea returului de pe 5 aprilie, antrenorul formației blaugrana consideră că tot Realul ar fi favorită la calificarea în finala Copa del Rey.

„Am minimizat Realul, care nu a avut ocazii, dar nu am putut controla mingea, a fost greu pentru cei din apărare. Demonstrăm de ceva vreme că știm să concuram în meciuri dificile și să depășim momentele grele. 

Este un test pe care l-am trecut împotriva unui adversar de nivel înalt. Sunt mulțumit de rezultat, dar nu atât de mult de joc. Acest 0-1 schimbă puțin situația dublei manșe, dar văd un Real Madrid puternic, foarte puternic fizic. Încă văd Realul ca favorită”, a spus Xavi, conform Mundo Deportivo.

Sergio Busquets: „Ne-ar fi plăcut să scăpăm mai ușor de presiunea lor”

Cred că victoria este importantă, dar mai rămâne o manșă secundă de jucat. Nu trebuie să ne considerăm în finală. Am evoluat bine, ne-am susținut atunci când nu am avut mingea, ceea ce s-a întâmplat în cea mai mare parte a meciului. În ciuda faptului că nu am fost cu mingea în jumătatea adversă, nu am suferit prea mult. 

Ne-ar fi plăcut să fim mai răbdători, să scăpăm mai ușor de presiunea lor. Dar ceea ce contează este rezultatul, care ne oferă opțiunea de a merge în finală.

- Sergio Busquets, mijlocaș Barcelona

Real Madrid - Barcelona 0-1, pe scurt: 

  • Real Madrid a controlat teritorial meciul și a avut posesia, fără să aibă inspirație în fața unei echipe catalane fără Lewandowski, Pedri și Dembele. 
  • „Albii” s-au lovit de „zidul” pus de Xavi în fața lui Ter Stegen, Barcelona preferând să stea la cutie și să încerce să lovească pe contraatac. Tactica antrenorului catalan s-a dovedit a fi cea câștigătoare.
  • Barcelona a marcat la singura fază periculoasă din prima repriză. Camavinga a pierdut o minge la 40 de metri de propria poartă, Ferran Torres l-a lăsat singur pe Kessie cu Courtois, iar mijlocașul a șutat în portar. Barcelona a avut noroc, balonul a ricoșat din Courtois în Militao și a intrat în plasă. 
  • Real Madrid a terminat meciul fără să expedieze vreun șut pe poartă și pornește cu șansa a doua la returul de pe Camp Nou.

FOTO / Cele mai tari imagini din El Clasico

Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images
+1 FOTO

VIDEO Fotbalitșii Barcelonei sărbătoresc victoria reușită în fieful rivalei Real Madrid

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

FOTO Xavi i-a dat mat lui Ancelotti! „Zidul” Barcelonei nu a putut fi spart de Real, în „El Clasico” din Cupa Spaniei

Jose Mourinho, amendat și suspendat, în urma afirmațiilor făcute despre al patrulea oficial, la meciul cu Cremonese

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  03 Martie 2023, 11:06

Mda. Deocamdata, Realul e in Champions League iar Barcelona a fost eliminata din Europa League. Cred ca tot Realul e pe plus, daca mai ia o Liga anul asta :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează