INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA UEFA

Robin van Persie și frumoasa poveste a tricoului brazilianului Ronaldo

Articol de - Publicat sambata, 13 iunie 2020 21:27

La 18 ani, olandezul Robin van Persie a eliminat Interul lui Ronaldo cu Feyenoord în Cupa UEFA. Seedorf a crezut că vrea tricoul său, i l-a întins, dar Van Persie i-a zis: „Clarence, sunt un mare fan al tău, dar poți să mă ajuți cu tricoul lui Ronaldo?”.

Robin van Persie avea doar 18 ani când a cucerit primul său trofeu în fotbal. Unul important. La sezonul de debut, 2001-2002, a triumfat cu Feyenoord în Cupa UEFA, după 3-2 în finală în fața Borussiei Dortmund. Înainte, Feyenoord o eliminase surprinzător pe Inter în semifinale (1-0 și 2-2). Atunci, pe 4 aprilie 2002, după victoria în turul de la Milano, a obținut un alt "trofeu": tricoul lui Ronaldo, brazilianul pe care îl adora. 

Van Persie, fanul lui Ronaldo

Încă mai are acel tricou acasă, înrămat. 18 ani mai târziu, Van Persie a spus la BT Sport povestea tricoului lui Ronaldo. „După meci, m-am dus direct la Seedorf, care era și el atunci la Inter. A crezut că vreau tricoul lui și s-a dezbrăcat să mi-l ofere. I-am zis: «Clarence, sunt un mare fan al tău, dar poți să mă ajuți cu tricoul lui Ronaldo?». A vorbit cu Ronaldo și mi l-a dat”. 

Când era la Arsenal, a ieșit într-o seară în oraș cu André Santos, coechipierul său brazilian. „Ronaldo e la Londra", l-a anunțat Santos. Van Persie a profitat imediat de ocazie. „Tricoul de la Inter era deja înrămat, dar nu avem autograf. Așa că ne-am întâlnit cu Ronaldo la restaurant și mi-a semnat tricoul. O poveste perfectă, iar el un tip foarte simpatic".

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Gest impresionant al unui star de la Manchester United: 22 de milioane de euro pentru a oferi oamenilor de mâncare

Pleacă de la Bayern Munchen după 40 ani! A decis să se retragă: „Toate succesele noastre din ultimele patru decenii poartă și numele său”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează